Seppe Lecour is blij dat hij na plotse einde van SV Anzegem onderdak vond bij ex-ploeg WS Lauwe: “Ik zal er alles aan doen om White Star aan promotie te helpen” (Anzegem)

[ad_1]

Voetbal 1ste provinciale WS Lauwe

Seppe Lecour stapte vorige zomer over van WS Lauwe naar SV Anzegem, maar keerde nu weer terug.© Bart Vandenbroucke

Seppe Lecour bleef niet lang verstoken van voetbal. Nadat derdenationaler SV Anzegem vorige week woensdag de handdoek in de ring gooide, zat hij zondag al op de bank bij eersteprovincialer WS Lauwe voor de wedstrijd op RC Waregem (1-2-zege). Hij kwam ook op het veld, want na de rust verving hij bij een 0-2-voorsprong Aaron Couckuyt. “Scoren lukte niet, maar ik was vooral blij dat ik me kon uitleven.”

Fons Vandewynckele

Van zodra bekend werd dat Anzegem er een punt achter zette, stond de smartphone van Seppe Lecour niet stil. Uiteindelijk hakte hij de moeilijke knoop door en koos hij voor zijn ex-ploeg WS Lauwe, waar hij zich vorig seizoen tot topscorer kroonde.

“Aan aanbiedingen was er geen gebrek”, vertelt de 26-jarige spits. “Ik had de ploegen maar uit te kiezen. Omdat ik het Lauwse huis goed kende, ging mijn voorkeur uiteindelijk uit naar White Star. Ik had na vorig seizoen al een goed gevoel en dat kreeg ik opnieuw tijdens een gesprek met sportief verantwoordelijke Stefaan Tanghe en T1 Maxim Vandamme. Ik moet ook secretaris Charly Nowé bedanken, die binnen de kortste tijd alle documenten in orde bracht, zodat ik op RC Waregem al speelgerechtigd was. Dat WS Lauwe duidelijk liet weten dat het met meer dan gewone interesse naar derde afdeling lonkt, was ook een van de redenen om voor mijn ex-ploeg te kiezen. Als we dit seizoen promotie kunnen afdwingen, dan is de kans niet gering dat ik ook volgend seizoen de geel-zwarte kleuren verdedig.”

Niet te vatten

Met negen doelpunten was Seppe Lecour niet onaardig bezig bij SV Anzegem. Dat het bestuur de handdoek in de ring zou gooien, had de spits niet zien aankomen. “Er leek geen vuiltje aan de lucht. Goed, we hadden wel eens geruchten opgevangen, maar we waren ervan overtuigd dat voorzitter Jean-Pierre Vanden Heede alles wel in orde zou brengen. Ik hoorde het dan ook in Keulen donderen toen ik het droevige nieuws vernam. Het is gewoon niet te vatten. We overtroffen dit seizoen alle verwachtingen en dan is het doodjammer dat een geslaagde samenwerking op die manier moest eindigen. Uiteindelijk ben ik blij dat ik nog onderdak vond bij WS Lauwe en dat ik nog kan meedoen voor de prijzen. Ik zal er dan ook alles aan doen om White Star aan promotie te helpen.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230228_93091745