Ruim duizend opvangplekken voor asielzoekers in West-Brabant

[ad_1]

Zeven gemeenten in West-Brabant, die gezamenlijk het district Markiezaten vormen, willen in totaal ruim duizend opvangplekken voor asielzoekers creëren. “De regio realiseert zich dat ze voor een behoorlijke opgave staat. Wij willen die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”, zegt wethouder Joey van Aken van de gemeente Bergen op Zoom namens het district Markiezaten.

Het Rijk heeft alle provincies in Nederland de opdracht gegeven om te komen tot een plan voor de opvang van asielzoekers. Ondanks de val van het kabinet en onduidelijk of de spreidingswet er gaat komen, gaan de West-Brabantse gemeenten op verzoek van commissaris van de Koning Ina Adema verder met de voorbereidingen voor de opvang van asielzoekers.

De gemeente Bergen op Zoom wil voor maximaal driehonderd opvangplekken zorgen, de gemeente Halderberge wil honderd plekken creëren en de gemeente Moerdijk denkt maximaal tweehonderd asielzoekers onderdak te kunnen bieden. Roosendaal stelt maximaal driehonderd opvangplekken beschikbaar en de gemeente Rucphen 85. De gemeente Woensdrecht heeft vorig jaar al 95 opvangplekken gerealiseerd in een voormalig kantoorpand in Putte. Die opvang loopt tot 1 mei 2025.

De gemeente Steenbergen stelt geen opvangplekken beschikbaar.

Lees ook:

Omwonenden azc Albergen gaan protesteren tijdens raadsvergadering

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

*” geeft vereiste velden aan


Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/19/ruim-duizend-opvangplekken-voor-asielzoekers-in-west-brabant/