Regel jouw marketing: goedkoop en effectief!

[ad_1]


Wees zichtbaar online


Zichtbaarheid is het allerbelangrijkste als je wil groeien als bedrijf. De klant moet jou kunnen vinden. Als je niet zichtbaar bent op internet, dan zullen er ook weinig nieuwe klanten iets bij jou bestellen. Daarom is online zichtbaarheid het allerbelangrijkste.


Zodra dat goed zit, hoef je ook weinig geld te besteden aan marketing. Alleen die zichtbaarheid creëren is nog best een uitdaging. Als je daar geen verstand van hebt, dan is het heel lastig om dat te realiseren. Jezelf er goed in verdiepen is de goedkoopste optie. Alleen blijft het natuurlijk het meest effectief om een marketing bureau ervoor in te huren. Zij zijn nou eenmaal een ster in het creëren van online zichtbaarheid voor jouw bedrijf.


Naamsbekendheid creëren offline


Een bedrijf is bijna nooit helemaal online. De meeste hebben een kantoor voor hun medewerkers, een showroom voor klanten of een bedrijfspand aan huis. Er zal ergens gewerkt moeten worden en dat mag je ook best laten zien. Ook al is die plek niet openbaar voor klanten, je moet wel naamsbekendheid creëren.


Zorg dat de ramen bijvoorbeeld voorzien zijn van jullie logo. Ook al is het niet toegankelijk voor klanten, zo valt jullie bedrijf wel op. Datzelfde kun je doen met de openingstijden en de social media kanalen. Je moet het ergens vermelden en op de ramen of deuren valt het zeker op.


Daarnaast kun je ook op andere plekken reclame maken. Vraag eens in de buurt of zij ruimte hebben om reclame voor jou te maken. Denk aan kliklijsten met een poster erin. Op die poster kun je bijvoorbeeld jouw producten en/of diensten afbeelden, maar ook de aankondiging van een openingsweekend, een opruiming of ander evenement.


Met offline reclame betaal je vaak aanzienlijk minder dan met een online advertentie. Vaak wordt onderschat hoeveel mensen zo’n reclameposter nog zien hangen. Je moet het natuurlijk wel slim aanpakken en op de juiste plekken hangen. Denk bijvoorbeeld aan de plaatselijke supermarkt. Daar komt iedereen wel een keer, dus als dat de juiste doelgroep is, zou je daarmee kunnen scoren in je naamsbekendheid.


Altijd blijven adverteren


Je moet nooit stoppen met reclame maken. Er zijn altijd mensen in jouw doelgroep die jouw bedrijf nog niet kennen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg mensen die jou volgen, maar nog nooit over zijn gegaan tot een aankoop. Ook die mensen moet je blijven aanspreken.


Dat doe je dus door reclame te blijven maken. Dat hoeft niet veel te kosten. Dat kan al een poster zijn bij een lokale winkel, maar ook een advertentie op social media. Je moet ervoor zorgen dat de consument niet meer om jouw product heen kan. Hij of zij moet sterk het gevoel hebben dat ze niet zonder jouw product kunnen. Dat gevoel kun je alleen creëren door goed en vaak te adverteren.


Des te vaker iemand jouw advertentie ziet, des te meer hij of zij het gevoel krijgt niet zonder jouw product te kunnen. Dat is nou net het gevoel dat je wil creëren bij de potentiële klant.


Al heb je nog weinig geld op de bank, de laatste centen moet je altijd gebruiken om te adverteren. Dat is namelijk jouw enige kans van slagen. Zonder nieuwe klanten kun je namelijk niet verder.[ad_2]

https://www.goedkoop.nl/vrije-tijd/online/regel-jouw-marketing-goedkoop-en-effectief