REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A: Oostkamp hakt leider Lokeren-Temse in de pan, Torhout herademt na stunt in Aalst (Sport)

[ad_1]

Voetbal 2de afdeling VV A

Oostkamp ging winnen op het veld van leider Lokeren-Temse en springt naar plek twee in het klassement.© Geert De Rycke

Oostkamp zorgde voor dé stunt van het weekend door leider Lokeren-Temse in eigen huis te kloppen en kwam door het verlies van Jong Cercle tegen Jong Essevee mee op de tweede plaats. Een tweede stunt was weggelegd voor KM Torhout, dat onderin een gouden zaak deed door te gaan winnen in Aalst.

SV Oostkamp blijft één van de revelaties van het seizoen. Zaterdagavond ging de nieuwkomer in tweede met 1-3 winnen op Daknam tegen leider Lokeren-Temse. Cannoot (2x) en Vanhaeren zorgden voor een 0-3-voorsprong. “Ongelofelijk, hier mogen we even van genieten”, glunderde trainer Kurt Delaere. “We hebben niet naïef gespeeld in een kolkend stadion met 3.000 man. We hebben hen opgevangen met een plannetje en kwamen al snel op voorsprong. We hielden alles onder controle en waren zelfs de dominante ploeg.” De zege werd opgedragen aan Thijs Benoot, die na twintig minuten zonder contact neerging en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis met een enkelbreuk.

In de West-Vlaams getinte degradatiestrijd zorgde KM Torhout ook voor een stunt door te gaan winnen op bezoek bij Eendracht Aalst. Vlak na de pauze zette Ruben Pyck de 0-1-eindscore op het bord.

KRC Harelbeke zag zijn zegereeks gestopt door Racing Gent. Robbe Santens bracht de Ratten nochtans tweemaal op voorsprong, maar telkens kwam Gent terug. Een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg er zelfs 3-2 van en het Harelbeeks slotoffensief bracht geen doelpunt meer op.

FC Gullegem kwam al vroeg op achterstand bij Zelzate, maar nog voor het halfuur maakte Braekeveld gelijk. Het derde gelijkspel op rij leverde weinig op.

In de derby tussen de twee beloftenteams tenslotte trok Jong Essevee verrassend aan het langste eind. Hallaert, El Boutaibe en Harinck waren trefzeker, Vanackere milderde nog tot 1-3 voor Jong Cercle. “Het was zeker geen offday van Cercle”, zei Essevee-coach Frederik D’Hollander. “Wij kwamen scherp aan de aftrap en speelden heel sterk. We benutten de ruimte in de rug goed. Ik denk dat onze doelman maar één redding moest verrichten. Een verdiende overwinning dus.” (av)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230312_95992804