Promoverend KFC Sint-Kruis-Winkel haalt voorhamer boven en gunt coach Eddy Van Hecke mooi afscheid: “Blik tevreden terug” (Gent)

[ad_1]

Voetbal 3de provinciale Eindronde KFC Sint-Kruis-Winkel – FC Gavere-Asper: 7-0

Coach Eddy Van Hecke mocht vieren met zijn team: “Mijn assistent Wim Van De Velde wordt hier volgend seizoen hoofdcoach. Hij staat voor de uitdaging om van Sint-Kruis-Winkel een stabiele ploeg in tweede provinciale te maken.”© Nic Declercq

KFC Sint-Kruis-Winkel won op de laatste speeldag van de eindronde in derde provinciale met 7-0 van FC Gavere-Asper. Dylan Verstraeten lukte een hattrick. Keith Dewitte, Lorenzo Destaercke, Rutger Bauwens en Benjamin Van Bambost waren de andere Gentse doelpuntenmakers. De ploeg van de afscheidnemende coach Eddy Van Hecke is net als Rangers Opdorp, SK Lochristi en vermoedelijk ook FC Gavere-Asper verzekerd van promotie naar tweede provinciale.

Johan Polet

“Ik ben 66 jaar en zet een punt achter mijn lange trainerscarrière”, aldus Sint-Kruis-Winkel-coach Van Hecke. “Het is mooi geweest. Ik hoopte met een promotie in schoonheid te kunnen stoppen. Sint-Kruis-Winkel was voor de titel niet opgewassen tegen Evergem 2020 en VK Watervliet, twee zeer sterke teams. We hebben gelukkig onze doelstelling in de eindronde verwezenlijkt. Mijn assistent Wim Van De Velde wordt hier volgend seizoen hoofdcoach. Hij staat voor de uitdaging om van Sint-Kruis-Winkel een stabiele ploeg in tweede provinciale te maken. Er is voldoende kwaliteit en enthousiasme aanwezig om in dit opzet te slagen. Ik blik tevreden op mijn trainerscarrière terug. Ik ben in een lange loopbaan bij relatief weinig clubs aan het werk geweest. Ik was aan de slag bij Sint-Kruis-Winkel (drie campagnes), VSV Gent, SV Zaffelare, Standaard Muide (allen twee periodes), FC Heusden en Azalea Gent. Ik kan overal met opgeheven hoofd terugkomen”, besluit Van Hecke.

FC Gavere-Asper stijgt (waarschijnlijk) mee

“We overtroffen dit seizoen onze verwachtingen”, aldus aanvoerder Ken Casieris van FC Gavere-Asper. “We begonnen aan deze campagne met de ambitie om een eindrondeticket te behalen. We waren na de degradatie aan ons tweede seizoen in derde provinciale toe. De titel of promotie was voor het bestuur geen must. Er werd op de spelersgroep geen druk gelegd, wat positief heeft gewerkt. Het goede nieuws is dat ongeveer negentig procent van de spelers zijn overeenkomst voor volgend seizoen heeft verlengd. Ik voel me hier goed en zal in augustus aan mijn zesde seizoen beginnen. We moeten in tweede provinciale een zorgeloos seizoen kunnen doormaken.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230521_96421555