Processie, vuurwerk en koers kleuren zomerkermis (Geraardsbergen)

[ad_1]

Het schrijn van Sint-Bartel komt aan op de Markt.© if

Geraardsbergen

De jaarlijkse zomerkermis is voor heel wat Geraardsbergenaars de perfecte afsluiter van de zomer. De Processie van Plaisance en het vuurwerk vormen de ankerpunten. Tegelijk is het uitkijken naar de eerste editie van de Smart Energy Systems Muur Classic, de opvolger van de jaarlijkse kermiskoers. Vorig jaar won kersvers wereldkampioen Mathieu van der Poel.

“Het is voor onze inwoners altijd uitkijken naar de kermisweek”, zegt schepen van Cultuur en Feestelijkheden Ann Panis (Open VLD). “Het is een traditie om de zomermaanden feestelijk af te sluiten. De hele periode staan er foorkramers op het Stationsplein”.

De Tropische Nacht vol zomerse beats is op vrijdag 25 augustus de opener op het Stationsplein. Op zaterdag 26 augustus is er de eerste editie van het Kadeeskesfeest op de Markt. “Kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen dan gratis en doorlopend deelnemen aan activiteiten.”

Zondag 27 augustus trekt de Processie van Plaisance door de stad, een klassieker sedert 1515. De verenigingen stappen dan op, gevolgd door het zilveren relikwieschrijn van de stadsheilige Sint-Bartholomeus.

Mathieu van der Poel

“Woensdag 30 augustus wordt het startschot gegeven van de eerste Smart Energy Systems Muur Classic.” Dat is de opvolger van de Stadsprijs, de oudste kermiskoers van het land want al meer dan een eeuw oud. (Lees verder onder de foto)

Vorig jaar trok Mathieu van der Poel stevig door op de Markt.© jlg

“De finish ligt niet langer midden het historische decor van de Markt maar een verdieping hoger, op de top van de Vesten.” Vorig jaar won wereldkampioen Mathieu van der Poel de laatste editie van de Stadsprijs.

Dag van de mattentaart

Donderdag 31 augustus is er een dansnamiddag voor senioren, en vrijdag 1 september wordt het traditionele vuurwerk afgeschoten, voorafgegaan door het al even traditionele optreden van Concertband Cecilia Geraardsbergen.

“We sluiten de zomerkermis af met de Dag van de Mattentaart en de paardenprijskamp op zondag 3 september”, luidt het nog. “De kermisattracties blijven tot woensdag 6 september staan op het Stationsplein.”

Info: www.geraardsbergen.be

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230808_93697492