Poolse dumplings met kaas en aardappel én komkommer-radijssalade

[ad_1]

Poolse dumplings – Pierogi

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 40 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gr. bloem + extra voor uitrollen
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 100 gr. zure room + extra voor serveren
  • 55 gr. roomboter op kamertemperatuur + 20 gr.
  • 225 gr. aardappelpuree
  • 100 gr. belegen harde Nederlandse schapenkaas
  • 2 sjalotten
  • Een half bosje dille

Extra nodig:

  • keukenmachine
  • uitsteker van 5 cm
  • deegroller

Bereiden:

Stap 1: Meng de bloem met een halve theelepel zout en het ei met een keukenmachine of mixer met deeghaak.

Stap 2: Voeg 100 gram zure room en de zachte boter toe en mix tot een samenhangend deeg.

Stap 3: Haal het deeg uit de kom. Kneed het deeg op het werkblad in 5-8 minuten tot het soepel is. Dek af en leg het deeg 20 minuten in de koelkast.

Stap 4: Verwarm de aardappelpuree tot het lauwwarm is.

Stap 5: Rasp de kaas. Meng door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.

Stap 6: Verdeel het deeg in 2 delen. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg heel dun uit. Steek er met de ronde steker cirkels uit, doe hetzelfde met het overige deeg.

Stap 7: Leg op elke cirkel een lepel aardappelpuree en vouw het dicht. Duw de randen dicht met een vork.

Stap 8: Breng in een pan water aan de kook en voeg een snuf zout toe.

Stap 9: Kook de pierogi in porties in circa 5 minuten gaar. Zodra ze komen bovendrijven zijn ze goed. Laat even uitlekken en leg op een bord.

Stap 10: Pel en snipper de sjalotten.

Stap 11: Verwarm 20 gram boter in een koekenpan en bak op laag vuur de sjalot lichtbruin.

Stap 12: Doe de pierogi in de pan en bak aan beide kanten goudbruin.

Stap 13: Hak de dille grof.

Stap 14: Leg de pierogi op de borden. Schep er zure room op en bestrooi met dille.

Komkommerradijssalade

  • Hoofdgerecht 4 personen
  • Bereiding: circa 40 minuten

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 bos radijzen
  • Een halve bos bieslook
  • Een half bosje dille
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • uitsteker 5 cm
  • deegroller

Bereiden:

Stap 1: Snijd de komkommer en radijzen in plakjes.

Stap 2: Snijd de kruiden.

Stap 3: Rasp de citroen boven een kom. Pers het sap van een halve citroen erbovenuit. Klop de olie erdoor.

Stap 4: Hussel de groenten en kruiden door de dressing en doe over op een serveerschaal of borden.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5367675/recept-pierogi-poolse-dumplings-met-komkommer