[ad_1]
Het menu van Hugo bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Poolse bietensoep en verderop vind je de bereidingswijze van de blini’s met zalm.
Poolse bietensoep – borscht
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 40 minuten
Ingrediënten:
- 30 gr. gemengde gedroogde paddenstoelen
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 1 iets kruimige aardappel
- neutrale olie
- 500 gr. gekookte bieten
- 2 hele pimentkorrels
- 1 laurierblad
- zout en peper
- 1 liter water
- 1 blik gepelde tomaten
- zure room voor serveren
- een half bosje bieslook
Extra nodig:
- grove rasp
- staafmixer
- handschoenen
- vijzel
Bereidingswijze:
Stap 1: Breng 200 ml water aan de kook. Doe de paddenstoelen in een kom en overgiet met het kokende water. Laat 10-20 minuten trekken.
Stap 2: Snijd de prei in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Stap 3: Verwarm een eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de prei.
Stap 4: Voeg de knoflook toe als de prei zacht wordt en bak 2 minuten mee.
Stap 5: Vijzel de piment fijn en voeg met het laurierblad bij de prei. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6: Zeef de paddenstoelen boven de pan.
Stap 7: Voeg 1 liter water, de paddenstoelen en de aardappel toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
Stap 8: Snijd intussen de gekookte bieten in blokjes.
Stap 9: Voeg de tomaten en bieten toe aan de soep en kook nog 5 minuten.
Stap 10: Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad.
Stap 11: Snijd de bieslook fijn.
Stap 12: Serveer de soep in de borden en schep er een lepel zure room in. Bestrooi met bieslook en extra peper.
Blini’s met zalm
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 15 minuten
Ingrediënten:
- 75 gr. boekweitmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 50 gr. bloem
- 1,5 theelepel zout
- 1 ei
- 150 ml melk
- 50 gr. roomboter
- 200 gr. gerookte zalm
- 125 ml zure room
- een paar takjes dille
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Meng het boekweitmeel met het bakpoeder, een snuf zout en de bloem in een kom.
Stap 2: Splits het ei. Meng de eidooier met de melk en roer door het bloemmengsel.
Stap 3: Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Spatel door het beslag.
Stap 4: Verwarm een derde van de roomboter in de koekenpan en bak kleine pannenkoekjes circa 3 minuten per kant. Herhaal tot het beslag op is.
Stap 5: Beleg de pannenkoekjes met zure room, gerookte zalm en een takje dille.