Poolse bietensoep én smaakvolle blini’s met zalm

[ad_1]

Het menu van Hugo bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Poolse bietensoep en verderop vind je de bereidingswijze van de blini’s met zalm. 

Poolse bietensoep – borscht

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 40 minuten

Ingrediënten:

  • 30 gr. gemengde gedroogde paddenstoelen
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 iets kruimige aardappel
  • neutrale olie 
  • 500 gr. gekookte bieten
  • 2 hele pimentkorrels
  • 1 laurierblad
  • zout en peper
  • 1 liter water
  • 1 blik gepelde tomaten
  • zure room voor serveren
  • een half bosje bieslook

Extra nodig:

  • grove rasp
  • staafmixer
  • handschoenen
  • vijzel

Bereidingswijze:

Stap 1: Breng 200 ml water aan de kook. Doe de paddenstoelen in een kom en overgiet met het kokende water. Laat 10-20 minuten trekken.

Stap 2: Snijd de prei in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Stap 3: Verwarm een eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de prei.

Stap 4: Voeg de knoflook toe als de prei zacht wordt en bak 2 minuten mee.

Stap 5: Vijzel de piment fijn en voeg met het laurierblad bij de prei. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6: Zeef de paddenstoelen boven de pan.

Stap 7: Voeg 1 liter water, de paddenstoelen en de aardappel toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.

Stap 8: Snijd intussen de gekookte bieten in blokjes.

Stap 9: Voeg de tomaten en bieten toe aan de soep en kook nog 5 minuten.

Stap 10: Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad.

Stap 11: Snijd de bieslook fijn.

Stap 12: Serveer de soep in de borden en schep er een lepel zure room in. Bestrooi met bieslook en extra peper.

Blini’s met zalm

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten:

  • 75 gr. boekweitmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 50 gr. bloem
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 50 gr. roomboter 
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 125 ml zure room
  • een paar takjes dille

Extra nodig:

Bereidingswijze:

Stap 1: Meng het boekweitmeel met het bakpoeder, een snuf zout en de bloem in een kom.

Stap 2: Splits het ei. Meng de eidooier met de melk en roer door het bloemmengsel.

Stap 3: Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Spatel door het beslag.

Stap 4: Verwarm een derde van de roomboter in de koekenpan en bak kleine pannenkoekjes circa 3 minuten per kant. Herhaal tot het beslag op is.

Stap 5: Beleg de pannenkoekjes met zure room, gerookte zalm en een takje dille.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5372750/recept-poolse-bietensoep-en-blinis-met-zalm