Politie houdt acht vermeende nep-elektriciens aan

[ad_1]

De politie heeft acht mannen van 22 tot en met 35 jaar uit onder meer Helmond, Deurne en Asten opgepakt op verdenking van het vormen van een criminele organisatie. Ze zouden mensen buitensporig hoge bedragen hebben laten betalen voor ‘elektriciens’ die niet het werk leverden dat ze beloofden. De mannen waren in het hele land actief. Bij de politie kwamen meer dan vijfhonderd aangiftes en meldingen tegen hen binnen.

De slachtoffers waren vaak mensen die in de avond- en weekenduren dringend verlegen zaten om een elektricien vanwege een acuut elektriciteitsprobleem. De nep-elektriciens pasten websites van bestaande bedrijven aan en betaalden forse bedragen aan Google om met hun nepwebsite bovenaan de zoekpagina te komen.

15.000 euro

Voor werkzaamheden werden extreem hoge bedragen tot wel 15.000 euro in rekening gebracht, en soms was het resultaat na afloop slechter dan ervoor, bijvoorbeeld door een goede elektriciteitskast te vervangen door een oude. Slachtoffers die klaagden over de rekening werden geïntimideerd, waarna het bedrag alsnog betaald werd.

De politie adviseert mensen om vooraf een prijs af te spreken. Mensen die te maken krijgen met intimidatie door een “vakman” wordt geadviseerd direct 112 te bellen.

Lees meer:

Deepfake is dé nieuwste manier van oplichten: ‘Ze zijn erg geraffineerd tegenwoordig’

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/04/politie-houdt-acht-vermeende-nep-elektriciens-aan-in-brabant/