Poetin wil steun voor extra investeringen in Russische economie

[ad_1]

President Poetin heeft op een bijeenkomst met invloedrijke zakenlieden gezegd dat het Westen Rusland economisch probeert te verwoesten en er daarom meer investeringen nodig zijn in het land. Volgens Poetin heeft Rusland tot dusver alle westerse aanvallen met allerlei sancties goed doorstaan, maar de Russische zakenelite zou meer moeten investeren in nieuwe technologie, in productiefaciliteiten en in ondernemingen.

De Russische president merkte op dat westerse ondernemingen die in Rusland zijn gebleven daar geen spijt van zullen krijgen.

Eerste keer

Het was de eerste keer dat Poetin een bijeenkomst heeft gehouden met invloedrijke en veelal puissant rijke leiders uit het bedrijfsleven sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022 begon. Veel Russische oligarchen opereren met instemming van of samen met het Kremlin. Ze zijn dan ook vaak doelwit van westerse sancties en inbeslagnames geworden. De president noemde dat “een oorlog met sancties”.

Miljardairs

Onder de miljardairs die Poetin aanhoorden waren Oleg Deripaska (aluminiumondernemer), Vladimir Potanin (bankier), Aleksej Mordasjov (staalindustriebaas), Viktor Vekselberg (baas van energie- en telecommunicatiegigant), Andrej Melnitsjenko (industrieel en zakenman in kunstmest en steenkool) en Dmitri Mazepin (topman in de chemische en kunstmestindustrie).

Lees meer:

Poetin: Rusland houdt rekening met nucleaire kracht van NAVO

Door: Manon Immerzeel[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/16/poetin-wil-steun-voor-extra-investeringen-in-russische-economie/