Plein aan Kardinaal Sterckxstraat in Boechout krijgt na heraanleg een tuinstraat (Boechout)

[ad_1]

Ontmoeten en spelen moet mogelijk worden op het plein.© Filip Spoelders

Boechout

Na een overleg met de buurtbewoners zijn de plannen zo goed als rond en kan de gemeente Boechout op zoek gaan naar een aannemer om het plein aan de Kardinaal Sterckxstraat te vernieuwen.

Na de werken, die normaal dit najaar en begint 2024 worden uitgevoerd, moet het plein een aangename ontmoetingsplek worden. “Het plein bevindt zich in een dicht bevolkte buurt maar het biedt geen mogelijkheid om buiten te spelen of te ontmoeten. Ook is er veel verharding”, schetst schepen voor Publiek Domein, Philip Verstappen (Pro Boechout-Vremde), de situatie.

Het ontwerp van het plein brengt meer groen.© RR

Voor de peuters komen er speeltuigen omgeven door zitelementen en er is meer groen op komst. “Aan noordzijde van het plein zal er geen parking meer zijn. Dit deel wordt omgevormd tot een tuinstraat. Het hoort bij het plein maar er is wel toegang tot de woningen voorzien voor de hulpdiensten en om te laden en te lossen.”

Aan de oost- en zuidzijde blijft de parkeergelegenheid behouden. De parkeervakken worden uitgevoerd in grasbetontegels. De versmalde straten moeten de zone 30 duidelijker in beeld brengen.

Verder wordt het plein uitgerust met fietsbeugels, een postbus, elektriciteitsvoorzieningen voor buurtfeesten en feestverlichting, een laadpunt voor elektrische wagens en de glascontainers die blijven. Na de werken wil het gemeentebestuur in het voorjaar van 2024 de groenvoorzieningen onmiddellijk planten.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230713_95669690