Pleegvader die minderjarigen misbruikte moet zes jaar de cel in (Avelgem)

[ad_1]

© shutterstock

AVELGEM

Een 51-jarige pleegvader heeft drie meisjes die bij hem verbleven seksueel misbruikt. Hij moet zes jaar de cel. Een reeks persoonlijke tegenslagen brachten de man naar eigen zeggen in een neerwaartse spiraal. “Ik kon niet meer normaal denken.”

Jonathan Folens

Het gezin van de beklaagde fungeerde sinds 2015 als pleeggezin. De vader had een blanco strafblad en volgens zijn advocaat een doodnormale levenswandel. In 2017 kreeg zijn vrouw echter opnieuw kanker. De man verloor ook een vriend aan kanker en kampte met veel stress op zijn werk. Hoe die samenloop van omstandigheden de man ertoe bracht om zijn pleegdochters te misbruiken, kon hij de rechter niet goed uitleggen. “Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen doen. Het besef is pas gekomen toen ik in de cel zat.”

Tijdens de ziekte van zijn vrouw stond de beklaagde het meeste in voor de zorg van hun pleegkinderen. Drie van de meisjes, allen met een verstandelijke beperking, werden over verschillende jaren door de man betast. Twee van hen werden ook verkracht, al ontkende de man dat. Dat stootte de moeder van een van de slachtoffers erg tegen de borst. “Ik had graag wat schuldbesef van hem gezien. Hij was als een tweede vader voor mijn dochter en hij heeft daar misbruik van gemaakt.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230214_95161634