[ad_1]
Het gerecht van vandaag bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Perzische kruidenfrittata, erna vind je het recept voor de kruidensalade.
Perzische kruidenfrittata
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 25 minuten
Ingrediënten:
- 2 lente-uien
- neutrale olie
- 150 gr. doperwten (vers of diepvries)
- 1 bos koriander
- 1 bos platte peterselie
- een halve bos oregano
- 100 gr. gepelde walnoten
- 8 eieren
- 1 theelepel ras el hanout
- zout en peper
- 4 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
Extra nodig:
- bakplaat met bakpapier
- koekenpan 24 cm met deksel
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de lente-uien in ringetjes.
Stap 2: Verhit een scheut neutrale olie in een koekenpan en fruit de lente-ui met de doperwten voor 3 tot 5 minuten.
Stap 3: Hak de kruiden fijn en de walnoten grof.
Stap 4: Klop de eieren los in een kom. Voeg de ras el hanout toe en breng op smaak met een royale hoeveelheid zout en peper.
Stap 5: Meng de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden en 2 eetlepels yoghurt met het eimengsel.
Stap 6: Schenk in de pan, strooi de walnoten erover. Leg de deksel op de pan en laat de frittata in 12 tot 15 minuten stollen. Zet de frittata eventueel onder de ovengrill om de bovenkant te garen en kleuren.
Stap 7: Serveer met de overige yoghurt.
Kruidensalade met zoete aardappel en granaatappel
- Salade voor 4 personen
- Bereiding: circa 35 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr. zoete aardappel
- zout en chilipoeder
- 2 theelepels komijnzaad
- neutrale olijfolie
- 1 citroen
- extra vergine olijfolie
- 1 granaatappel
- 1 bos dille
- 1 bos bieslook
- 100 gr. veldsla
- 150 gr. feta
Extra nodig:
- bakplaat met bakpapier
- fijne rasp
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven op 230°C.
Stap 2: Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Bestrooi vervolgens met het komijnzaad en besprenkel met olijfolie. Hussel en spreid uit over de bakplaat.
Stap 3: Bak de zoete aardappels ongeveer 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.
Stap 4: Rasp en pers de helft van de citroen uit boven een mengkom. Schenk er al kloppend 4 eetlepels olijfolie bij. Breng op smaak met zout en chilipoeder.
Stap 5: Haal de pitten uit de granaatappel.
Stap 6: Snijd de dille en bieslook fijn.
Stap 7: Maak de sla, zoete aardappel en kruiden aan met de dressing.
Stap 8: Serveer op een mooie schaal of borden en verbrokkel de feta erover.