Personeel streekvervoer staakt deze week toch niet, gesprekken gaan door | Economie

[ad_1]


Chauffeurs in het streekvervoer zullen deze week niet staken. Dat is de uitkomst van de gesprekken van de afgelopen dagen tussen vakbonden en werkgevers. Volgens vakbond FNV zijn er “goede stappen gemaakt”. De gesprekken, die geleid worden door twee verkenners, gaan deze week door.

“We hebben begrepen dat de vakbonden instemmen met een verdere verdieping van de verkenning deze week. Zij hebben aangegeven dat de geplande stakingsdagen op woensdag en donderdag niet doorgaan”, zegt een woordvoerder van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV), die bedrijven als Arriva, EBS, Keolis Nederland, RET, Transdev en Qbuzz vertegenwoordigt.

Werknemers in het streekvervoer hebben al meerdere keren het werk neergelegd. Zij willen nieuwe afspraken maken om de werkdruk te verlagen. Ook willen ze een flinke salarisverhoging zien. Werkgevers zeggen niet aan de eisen van de bonden te kunnen voldoen.

Sinds vorige week zitten de twee partijen weer om de tafel om toch tot een akkoord te komen. Deze gesprekken worden geleid door twee verkenners: voormalig FNV-voorzitter Han Busker en Harry van de Kraats, oud-directeur van werkgeversvereniging AWVN.

FNV spreekt van ‘goede stappen’

Vakbonden hebben naar aanleiding daarvan besloten de stakingen van woensdag en donderdag op te schorten. FNV spreekt van “goede stappen” in het overleg. De gesprekken met de verkenners worden deze week voortgezet.

“De afgelopen dagen hebben we intensieve verkennende gesprekken gevoerd met vakbonden FNV en CNV en die zijn nog niet afgerond”, laat de VWOV weten.

Waar de stakingen voor deze week zijn opgeschort, blijven die voor volgende week nog staan. Dan zijn er stakingsdagen gepland voor maandag, woensdag en vrijdag.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6257050/personeel-streekvervoer-staakt-deze-week-toch-niet-gesprekken-gaan-door.html