“Paul McCartney en Ringo Starr op nieuw album van The Rolling Stones”

[ad_1]

Paul McCartney en Ringo Starr, tijdens de Grammy Awards in 2014.© AFP

Paul McCartney en Ringo Starr, de enige twee nog levende leden van The Beatles, hebben muziek opgenomen voor het nieuwe album van The Rolling Stones. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Amerikaanse vakblad Variety.

Kristof Simoens

Volgens Variety zijn Paul McCartney (80) en Ringo Starr (82) de afgelopen weken in de studio in Los Angeles geweest, waar de Stones aan een nieuwe plaat werken. McCartney zou er basgitaar hebben gespeeld, Starr zou achter het drumstel hebben plaatsgenomen. Of beide heren ook samen op een track te horen zijn, is niet duidelijk. Naar verluidt is de plaat, het eerste Stones-album met origineel werk sinds ‘A Bigger Bang’ in 2005, bijna klaar. Keith Richards verklapte vorige maand al dat er nieuw werk zat aan te komen, maar een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

The Rolling Stones en The Beatles begonnen allebei in de jaren zestig in Engeland. Hoewel de rivaliteit onder hun fans groter was dan onder de bandleden zelf, werkten de muzikanten zelden samen. Op het Stones-nummer ‘We Love You’ uit 1965 zingen McCartney en Lennon het achtergrondkoor. Brian Jones speelde in datzelfde jaar saxofoon op het Beatles-lied ‘You Know My Name (Look Up the Number)’. In 1968 deden Lennon en Yoko Ono mee aan de tv-special ‘The Rolling Stones’ Rock and Roll Circus’.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230221_98030709