Park Groot Schijn officieel geopend: “Een plek waar de Antwerpenaar kan genieten van het zomerweer” (Deurne)

[ad_1]

Districtsburgemeester van Deurne Tjerk Sekeris en schepen voor Groen Els van Doesburg openden vandaag officieel het Park Groot Schijn.© Dirk Kerstens

Deurne

Park Groot Schijn is klaar! Vandaag opende schepen voor Groen Els van Doesburg (N-VA) het park officieel samen met districtsburgemeester van Deurne Tjerk Sekeris (N-VA). Alle wandelpaden zijn klaar om bewandeld te worden en de 13.610 nieuwe haagplanten en 867 bomen zorgen voor extra groen. “De Antwerpenaar kan hier volop komen genieten van het mooie zomerweer”, zegt van Doesburg.

Voor de heraanleg bestond Park Groot Schijn uit verschillende sport- en recreatieterreinen, maar na een lang participatieproject komt daar nu verandering in. “Stap voor stap zijn we erin geslaagd om van een lappendeken met een wirwar aan clubs en sportterreinen, één mooi groen park te maken”, zegt van Doesburg. “Met Park Groot Schijn krijgt de Antwerpenaar een project waar hij echt trots op mag zijn.” Het park is onderverdeeld in verschillende ‘kamers’ met onder meer een sportkamer, een jeugdkamer en een atletiekkamer. De verschillende delen zijn verbonden met elkaar via wandelpaden, de ‘groene voegen’ van het park.

Park Groot Schijn.© Sigrid Spinnox

In totaal is Park Groot Schijn goed voor zo’n 83 hectare groen in de stad. Tijdens de laatste fase van de werken kregen nog 13.610 haagplanten en 867 bomen een plaats in het park. De stad koos voor een mix van wilgen en elzen, sierbomen zoals kerselaars en krachtige inheemse boomsoorten zoals zomereiken en essen, elk met een eigen functie. “Er is ook veel wild gras in het park te vinden om de biodiversiteit te stimuleren”, vult van Doesburg aan. (bekn)

Districtsburgemeester van Deurne Tjerk Sekeris en schepen voor Groen Els van Doesburg openden vandaag officieel het Park Groot Schijn.© Dirk Kerstens

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230713_95304498