Overheerlijke mosselsoep met groenten én biermuffins

[ad_1]

Het recept bestaat uit twee onderdelen die je met elkaar kunt combineren, of los van elkaar kunt bereiden: de mosselsoep en de biermuffins. We beginnen met de soep en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de biermuffins.  

Gevulde mosselsoep – Chowder

  • Maaltijdsoep voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 50 minuten

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 100 ml witte wijn
  • zout en peper
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 500 ml water
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak de mosselen schoon en verwijder de mosselen die al open staan. Verhit een grote pan op hoog vuur. Voeg de mosselen met aanhangend vocht toe en blus af met de wijn. Kruid daarna met zout en peper en kook de mosselen 5 minuten, tot de schelpen openstaan.  

Stap 2: Zeef de mosselen en vang het mosselvocht op. Haal dan de mosselen uit hun schelp.

Stap 3: Schil en snijd de wortel in blokjes. Halveer de prei overlangs en snijd in dunne halve ringen. Pel en snipper de ui. Verhit ondertussen de boter in een flinke pan en voeg de wortel, prei en ui toe. Bak 5 minuten of totdat de ui zacht is.   

Stap 4: Schil de aardappels en snijd in blokjes en voeg dit toe bij de pan met groenten. Bak het 2 minuten mee. Voeg de bloem toe en roerbak het even. Doe daarna het mosselkookvocht en het water erbij en laat het circa 10 minuten zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn.

Stap 5: Voeg de slagroom toe en kruid met zout en peper. Hak de peterselie fijn.

Stap 6: Doe de mosselen in de soepkommen en giet de soep over de mosselen. Maak het gerecht af door er peterselie overheen te strooien.

Biermuffins

  • Hartige muffins voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 50 minuten

Ingrediënten:

  • 1 flesje bier van 330 ml (bijv. pils, blond bier of stout)
  • 350 gr. bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 25 gr. kristalsuiker
  • 25 gr. boter + extra voor invetten

Extra benodigdheden: muffinvorm

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C (onder- en bovenwarmte).

Stap 2: Vet de muffinvorm in met boter.  

Stap 3: Meng met een garde de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar. Voeg het bier toe en meng met de spatel het beslag door elkaar.

Let op: Dit wordt géén glad beslag!

Stap 4: Schep het beslag in de muffinvorm en vul tot driekwart.  

Stap 5: Smelt de boter in een steelpan en lepel over de bovenkant van het beslag. Bak in 25-35 minuten goudbruin.  

Stap 6: Laat de muffins 5 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Serveer warm.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5300224/recept-mosselsoep-met-groenten-en-biermuffins