Organisatie Zomercarnaval Rotterdam betreurt geweldsincidenten

[ad_1]

De organisatie van het Zomercarnaval in Rotterdam betreurt de geweldsincidenten tijdens het drukbezochte festival. Zaterdag waren er tijdens het evenement twee schietpartijen in de Rotterdamse binnenstad. Daarbij raakten drie mensen gewond.

“We leven mee met alle bezoekers die hiervan getuigen moesten zijn”, zeggen Rotterdam Unlimited Zomercarnaval en de Stichting Zomercarnaval Nederland in een gezamenlijke verklaring. “Wij willen benadrukken dat de veiligheid en het welzijn van onze bezoekers te allen tijde onze hoogste prioriteit hebben.”

Vanuit de Rotterdamse politiek wordt verbolgen gereageerd op de geweldsincidenten. Coalitiepartij Leefbaar Rotterdam zegt dat serieus moet worden overwogen om te stoppen met het Zomercarnaval. Volgens de partij is het ieder jaar “raak” tijdens het evenement. Locoburgemeester Tim Versnel noemt de geweldsincidenten onacceptabel.

De organisatie van het Zomercarnaval wil nog niet inhoudelijk ingaan op de incidenten tijdens het festival, nu de politie daar nog onderzoek naar doet. “Na afloop van het onderzoek kijken wij in overleg met de gemeente naar de toekomst van het evenement.”

Trots op een zonnige parade

In het algemeen kijkt de organisatie “met trots” terug op het Zomercarnaval en de “mooie en zonnige straatparade” van zaterdag. “Het festival kende een goede sfeer waarbij de viering van cultuur en diversiteit centraal stond.”

De 36e editie van het Rotterdamse Zomercarnaval was vrijdag en zaterdag. Tijdens de straatparade trok een kilometerslange stoet met praalwagens, dansers en danseressen door de stad. Van tevoren was ophef ontstaan over het verbod op “vulgair dansen” dat de organisatie had ingesteld. Daarop is uiteindelijk niet gehandhaafd.

Lees ook:

Programmeur Zomercarnaval: ‘Spijt van bubbling-uitlatingen’

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/30/organisatie-zomercarnaval-rotterdam-betreurt-geweldsincidenten/