Opvolger Benelux Tour passeert opnieuw in Aalter (Aalter)

[ad_1]

De laatste passage van de Benelux Tour, nu de Renewi Tour, dateert van 2021.© mye

AALTER

De internationale wielertop komt op vrijdag 25 augustus opnieuw naar Aalter voor de start van een rit in de Renewi Tour, de opvolger van de Benelux Tour.

Erwin Mynsberghe

Na Eneco Tour, BinckBankTour en Benelux Tour gaat de enige UCI WorldTour-rittenkoers op Belgische, Nederlandse en Luxemburgse bodem voortaan door het leven als de Renewi Tour. De rittenkoers start dit jaar op 22 augustus met een ploegenpresentatie in Knokke-Heist en eindigt op 27 augustus in Bilzen. Op 25 augustus staat de rit Aalter-Geraardsbergen op de agenda. “Het is intussen de negende maal dat die mooie wielerronde naar onze gemeente komt. Op de erelijst prijken ronkende namen als Tony Martin, Tim Wellens, Niki Terpstra en Mathieu van der Poel.”, weet schepen van Evenementen Dirk De Smul (CD&V).

Restafvalvrij evenement

De vijfdaagse wielerwedstrijd moet onder impuls van de nieuwe titelpartner Renewi een voorbeeldevenement worden op het vlak van doorgedreven duurzaamheid. Het bedrijf is namelijk gespecialiseerd in afvalverwerking en recyclage. “Bedoeling is de ecologische voetafdruk van de ronde te minimaliseren, door zo veel mogelijk restafvalstromen te recycleren. Dit gaat dus veel verder dan een efficiënte en duurzame inzameling van afvalstromen alleen. Als gemeentebestuur, dat van duurzaamheid een absolute prioriteit maakt, zijn we blij om voor de nieuwe Renewi Tour een ecologische voortrekkersrol te kunnen vertolken en streven we samen met organisator Golazo om in de toekomst van de wedstrijd een restafvalvrij evenement te maken”, besluit de schepen.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230524_94046154