Op zoek naar de juiste raamdecoratie? Floortje geeft de beste tips!

[ad_1]

Tip 1: Raamdecoratie uitkiezen op basis van de ruimte

Floortje legt uit dat iedere ruimte in huis behoefte heeft aan een bepaald type raamdecoratie. Zo heb je in de slaapkamer eerder de voorkeur voor verduistering en kun je het beste voor verduisterende gordijnen kiezen. Een ander voordeel van deze raamdecoratie is dat het een isolerende werking heeft. Oftewel: de kou blijft buiten en de warmte binnen! 

De keuken en badkamer zijn de zogenoemde ‘natte ruimtes’, oftewel ruimtes waar veel vocht in voorkomt. Floortje legt uit dat je op deze plekken het beste kunt kiezen voor aluminium, lamellen of jaloezieën. Ook hout of nylon plissé gordijnen doen het goed in een vochtige ruimte. Deze zijn vochtbestendig en makkelijk schoon te houden. 

Tip 2: Kies voor symmetrie

In een open ruimte, zoals een open keuken of woonkamer, is het mooi om voor dezelfde soort gordijnen of stijl te kiezen. Zo zorg je voor symmetrie en eenheid, waardoor de open ruimte meer rust uitstraalt.

Daarnaast kun je kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen in de woonkamer en keuken als je op een plek woont met minder lichtinval, zoals bijvoorbeeld in de stad. Op deze manier behoud je het licht in je huis, maar dan wel mét privacy!

Tip 3: Raamdecoratie uitkiezen op basis van je interieur

Om de beste keuze te maken voor de raamdecoratie in jouw interieur, is het belangrijk om te weten wat jouw interieurstijl is en wat daar het beste bij past. Heb je bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur? Kies dan voor natuurlijke, warme tinten van je gordijnen, zoals beige en taupe. Bij een strakke inrichting kun je gaan voor de kleuren wit, zwart of een houtlook. Als je houdt van veel kleur, kies dan voor een opvallende kleur, zoals geel, blauw of rood. Ook kun je variëren in de structuren van je gordijnen. “Wees niet bang om daarmee te spelen!”, aldus Floortje van Cooten. 

Wil je de aflevering met Floortjes tips terugzien? Dat kan hier op Videoland (aflevering 21 van seizoen 5)!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5367059/zo-kies-je-de-juiste-raamdecoratie-uit