Ook Tom Cruise geeft er de brui aan: opnames van nieuwe ‘Mission: Impossible’-film in Engeland stilgelegd

[ad_1]

© Evan Agostini/Invision/AP

Ook de nieuwe Mission: Impossible-film, uiteraard met Tom Cruise, zijn stilgevallen door de grote staking van Hollywood-acteurs. De filmset in het Engelse Surry bleef volledig leeg, zo meldt Daily mail.

Op 28 juni 2024 zou Mission: Impossible – Dead reckoning part two wereldwijd in de bioscopen komen. Er was al wat enthousiasme voor de opvolger van het eerste deel, die erg goeie kritieken kreeg. Maar ook voor deze film, zelfs al wordt die in het Verenigd Koninkrijk opgenomen, betekent de donderdag uitgebroken staking van de acteurs in Hollywood vertraging.

De filmset in het Engelse Surrey bleef sinds de staking begon akelig leeg, zo schrijft Daily mail. Onder meer Tom Cruise, die opnieuw in de huid van Ethan Hunt zal kruipen, heeft het werk neergelegd.

De Amerikaanse vakbond SAG-AFTRA eist voor acteurs in Hollywood hogere verloningen en bescherming tegen de opkomende artificiële intelligentie (AI). Toen met de grote film- en tv-studio’s en streamingdiensten geen akkoord gevonden werd, legden de 160.000 leden het werk neer. Sinds mei zijn ook al 11.000 scenaristen in staking. Dat alles betekent een klein drama voor allerlei producties die de komende maanden en jaren geschreven, opgenomen en uitgebracht zouden worden.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230715_97086767