Ook deze passagier liet zich te veel misleiden en moet ‘Bestemming X’ verlaten: “Ik had bij mijn eerste gedacht moeten blijven!”

[ad_1]

Het ene amfitheater is het andere niet.© VTM

Denken dat je een beroemd monument ziet in Rome, en daar je X plaatsen. Maar in werkelijkheid in een ander land staan. Het overkwam maandag steward Briek in Bestemming X. Het resultaat: game over voor de West-Vlaming.

De geblindeerde zwarte bus reed maandag nog altijd rond in Oost-Europa. Maar dat had niet iedereen in de gaten. Briek (21, Middelkerke) plaatste aan het einde van de aflevering zijn X in hartje Rome. En dat was niet toevallig. Niet zoveel eerder beslisten de makers voor verwarring te zorgen. Vlak voordat het groepje deelnemers een stadskern naderde, werden de ramen eventjes doorzichtig. Op zoek naar herkenningspunten zagen enkele kandidaten meteen het Colosseum in Rome. Of dat dachten ze toch. Maar wat ze écht hadden gezien, was het beroemde amfitheater van Pula in Kroatië. Dat lijkt behoorlijk veel op het Colosseum. Sommige kandidaten waren slim genoeg om de misleiding te doorprikken, maar Briek trapte met ogen open in de val. De afstand tussen Rome en Kroatië is enorm ver, en dat werd hem fataal. “Ik had bij mijn eerste gedacht moeten blijven. Maar het is niet erg, c’est la vie!”, vertelt Briek.

Tactisch spelen

Ondertussen begint het steeds duidelijker te worden dat Zeno het spel behoorlijk tactisch speelt. Eerder in de aflevering vormde hij een duo met Briek. De twee wonnen een escape game waarbij ze Gino moesten bevrijden. Als gevolg van de overwinning mochten ze met Gino een tijdje vertoeven in de VIP-ruimte op de bus. Zeno droeg nadrukkelijk de twee op om de informatie die ze onderweg zagen met niemand te delen. En dat terwijl de Antwerpenaar zelf onder één hoedje speelt met Emiel.

Bestemming X, VTM, elke maandag om 20.35 uur

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230313_97579800