Onverwachte exit: afscheid van Erik Goossens in ‘Thuis’

[ad_1]

Een maand voor de seizoensfinale zit de soap Thuis al met een stevige cliffhanger.

Opgelet: spoilers!

Alexander Cosyns (Erik Goossens) heeft het de afgelopen maanden wel erg bont gemaakt in Thuis. Door zijn vuile advocatenstreken, wist hij een handjevol vijanden te sprokkelen. Het is dus niet helemaal verrassend dat hij dood teruggevonden wordt in zijn kantoor. Zijn dood is overduidelijk geen ongeval, maar pure moord.

De moord werd ontdekt omdat Alexander niet kwam opdagen voor de tweede zitting van het proces Cosyns vs. De Decker. In elk geval was dit de laatste aflevering met Erik Goossens die een jaar geleden debuteerde in de serie. De acteur was eerder dit voorjaar net op tijd klaar met opnames, zodat hij tijdig kon beginnen met het repeteren van het stuk Assisen dat momenteel loopt in Antwerpen.

Alexander Cosyns (Erik Goossens) heeft het de afgelopen maanden wel erg bont gemaakt in Thuis.© © VRT

LEES OOK. ‘Thuis’ verliest zijn schurk, die publiekslieveling mee de dood in sleurt

Verdachten bij de vleet

Wie van zijn vijanden is de koelbloedige moordenaar? De lijst met mensen die een motief hebben is opmerkelijk lang. Dries (Yemi Oduwale) pikte de pesterijen van Alexander niet langer. Hij noemde Dries onterecht een vuile verkrachter voor een hele rechtszaal. Moeten we Dries’ laatste woorden: ‘Fucking klootzak, ik maak u kapot!’, letterlijk nemen? Ook kwajongen Ilias (Bram Spooren) komt al snel in het vizier. Hij verliet zijn vol café en kwam pas uren later terug. Helemaal over zijn toeren. Waar zat hij al die tijd?

LEES OOK. Ultieme confrontatie tussen Harry en superschurk Chris in ‘Thuis’

Alexander verspreidde ook een roddel dat Peter (Geert Hunaerts) een vuile pedofiel was. Of wou Tom (Wim Stevens) gerechtigheid na de hartaanval van zijn moeder? Vince (Gert Winckelmans) had al een openlijk conflict met de advocaat en reed hem enkele dagen geleden nog bijna van de baan, terwijl Silke (Ivana Noa) beseft dat ze gebruikt werd om het kantoor De Decker zwart te maken.

Het is opvallend dat Silke zélf Alexanders plaats inneemt wanneer hij niet komt opdagen op de tweede procesdag. Ze heeft zelfs een pleidooi in haar achterzak dat tot in de puntjes werd voorbereid. Is dat gewoon toeval? Of wist Silke dat Alexander niet zou komen opdagen? Of zoeken we de dader nog elders? De moord lijkt de aanzet te geven tot een lange whodunit.

LEES OOK. Tina Maerevoet verdwijnt onverwacht uit ‘Thuis’: “Toen ik het vernam, was ik stil. Ik had graag een ander afscheid gespeeld”

LEES OOK. “Ik wil dat Vlaanderen me leert kennen, daarna de wereld”: Tiktok-influencer Aaron De Groeve (25) na ‘Thuis’ nu ook in ‘Onderhuids’

Thuis, VRT 1, maandag tot vrijdag om 20.20u

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230527_91336737