Ontbijtbroodjes met granolarepen, Sandra’s fruitcocktail én jambroodjes

[ad_1]

Ontbijtbroodjes met spek en ei

  • Brunchgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr. zelfrijzend bakmeel
  • zout en peper
  • 300 gr. volle yoghurt
  • scheutje water (optioneel)
  • 50-75 gr. zonnebloempitten
  • 50 gr. ontbijtspek in plakken
  • 4 scharreleieren
  • ½ bosje bieslook

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220º C (onder- en bovenwarmte). Meng intussen in een kom het zelfrijzend bakmeel met het zout en de yoghurt. Voeg er eventueel een scheutje water aan toe als het deeg droog lijkt.

Stap 2: Maak een bal van het deeg en verdeel het in 4 stukken. Maak het een beetje plat tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Druk aan één kant van de deegballen zonnebloempitten erin en leg de pittenkant op de bakplaat.

Stap 3: Maak een rand van het spek op het brood en breek in het midden van elk broodje een ei.

Stap 4: Bak de broodjes circa 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bieslook en strooi het over de broodjes. Serveer ze warm.

Sandra’s fruitcocktail

  • Drankje voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr. aardbeien
  • 2 sinaasappels
  • 2 kiwi’s
  • 1 banaan

Extra benodigdheden: blender

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de sinaasappels en de kiwi’s. Pel ook de banaan.

Stap 2: Mix het fruit in de blender en schenk het in glazen.

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220º C (onder- en bovenwarmte). Leg intussen het bladerdeeg op de bakplaat en maak bij elk plakje een aantal snedes, net buiten het midden, zodat er spleetjes ontstaan zoals bij de onderstaande illustratie. 

Stap 2: Leg een volle eetlepel jam op de zijde zonder spleetjes. Klop het ei dan los.

Stap 3: Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk ze met ei en bestrooi ze dan met suiker.

Stap 4: Bak ze 12-15 minuten in de oven

Eet smakelijk!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5308913/recept-ontbijtbroodjes-met-spek-en-ei-granolarepen