[ad_1]
Ontbijtbroodjes met spek en ei
- Brunchgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- zout en peper
- 300 gr. volle yoghurt
- scheutje water (optioneel)
- 50-75 gr. zonnebloempitten
- 50 gr. ontbijtspek in plakken
- 4 scharreleieren
- ½ bosje bieslook
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220º C (onder- en bovenwarmte). Meng intussen in een kom het zelfrijzend bakmeel met het zout en de yoghurt. Voeg er eventueel een scheutje water aan toe als het deeg droog lijkt.
Stap 2: Maak een bal van het deeg en verdeel het in 4 stukken. Maak het een beetje plat tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Druk aan één kant van de deegballen zonnebloempitten erin en leg de pittenkant op de bakplaat.
Stap 3: Maak een rand van het spek op het brood en breek in het midden van elk broodje een ei.
Stap 4: Bak de broodjes circa 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bieslook en strooi het over de broodjes. Serveer ze warm.
Sandra’s fruitcocktail
- Drankje voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 300 gr. aardbeien
- 2 sinaasappels
- 2 kiwi’s
- 1 banaan
Extra benodigdheden: blender
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de sinaasappels en de kiwi’s. Pel ook de banaan.
Stap 2: Mix het fruit in de blender en schenk het in glazen.
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220º C (onder- en bovenwarmte). Leg intussen het bladerdeeg op de bakplaat en maak bij elk plakje een aantal snedes, net buiten het midden, zodat er spleetjes ontstaan zoals bij de onderstaande illustratie.
Stap 2: Leg een volle eetlepel jam op de zijde zonder spleetjes. Klop het ei dan los.
Stap 3: Vouw het deeg dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk ze met ei en bestrooi ze dan met suiker.
Stap 4: Bak ze 12-15 minuten in de oven
Eet smakelijk!