Onno Ruding: ‘stikstof desnoods kabinetscrisis waard’

[ad_1]

Oud-minister van Financiën (CDA) Onno Ruding hoopt niet dat we terechtkomen in een kabinetscrisis, maar als het kabinet valt dan zal het stikstofbeleid volgens hem de boosdoener zijn.

Dat zegt de CDA-prominent in het WNL-programma Sven Op 1. “Ik denk dat je er serieus over moet nadenken of de stikstofwet wat betreft 2030 moet worden ingetrokken.” Volgens Ruding hebben “alle vier de partijen verloren. Dan zal ook D66 zich achter de oren moet krabben.”

Het CDA is de grote verliezer deze verkiezingen. Gister bleek na een crisisberaad van die partij dat partijleider Hoekstra aanblijft. CDA-coryfee Ruding is tevreden met dat besluit. “Hoekstra heeft het niet makkelijk, maar ik zie geen alternatief. Het is waar dat het CDA de grootste klap heeft gekregen, maar andere partijen hebben ook meer verloren dan gedacht. De onvrede in de samenleving is veel groter dan alleen het stikstofbeleid.”

Luister hier naar de podcast:

Naast de onrust in Den Haag reageert de oud-minister van Financiën ook op de onrust binnen de bankenwereld. “Ik heb geen zorgen om banken in Nederland, maar het heeft wel zeker effect. Ik kan me voorstellen dat beleggers zeggen dat ze kritischer worden.” Daarnaast is Ruding ook kritisch op de rol van de Europese Centrale Bank. “Het beleid heeft een nadelig effect gehad door de rente te lang laag houden.”

Lees ook:

CDA wil een koerswijziging, maar D66 zet de hakken in het zand

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/22/cda-prominent-onno-ruding-stikstof-desnoods-kabinetscrisis-waard/