Ondanks schrappen staking: vluchten naar Italië geannuleerd

[ad_1]

Meerdere vluchten naar Italië vanaf Schiphol gaan vrijdag niet door. De vluchten werden geannuleerd vanwege een staking van grondpersoneel op Italiaanse luchthavens. Die staking is na aandringen van transportminister Matteo Salvini door de vakbonden echter opgeschort vanwege het noodweer in het noorden van het land, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

KLM had eerder al gezegd dat vanwege die actie vluchten op vrijdag naar Italië zouden komen te vervallen. Volgens de website van Schiphol gaat het om KLM-vluchten naar Milaan en Venetië. Ook easyJet schrapt vluchten naar onder meer Palermo. Bij Transavia vervalt een vlucht naar Pisa. Op Eindhoven Airport zijn vluchten van Ryanair naar Pisa en Milaan geschrapt.

De vakbonden in Italië hadden opgeroepen tot een vier uur durende staking op vrijdag van grondpersoneel voor betere arbeidsvoorwaarden en meer loon, meldde ANSA. Maar vanwege de transportproblemen door het noodweer had minister Salvini gevraagd de actie op te schorten. Nu zou op 4 juni het werk worden neergelegd.

Overigens zouden volgens ANSA twee kleinere vakbonden wel willen doorzetten met de actie op vrijdag, waarbij niet wordt gestaakt in de door noodweer getroffen regio Emilio-Romagna.

Gevolgen noodweer

Het noodweer zelf heeft voor zover bekend niet geleid tot annuleringen van vluchten vanuit Nederland naar bestemmingen in het noorden van Italië, waaronder de luchthaven van Bologna. Die stad ligt in de regio met overstromingen en aardverschuivingen. Door het noodweer vielen doden en duizenden mensen zijn geëvacueerd.

EasyJet laat weten slechts een paar telefoontjes te hebben gekregen over de impact van het slechte weer. “Onze vluchten van en naar Noord-Italië vertrekken zoals gewoonlijk, maar als er passagiers zijn die vragen hebben, kunnen zij uiteraard contact opnemen met onze klantenservice.”

Lees ook:

Reisadvies Italië aangepast door overstromingen, maar afreizen nog niet ontraden

Door: Steve Oosterkamp[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/19/ondanks-schrappen-staking-vluchten-naar-italie-geannuleerd/