Okapi Aalst van start met drie nieuwkomers en nieuwe hoofdsponsor: “We werkten met een stappenplan” (Aalst)

[ad_1]

Basketbal BNXT League Okapi Aalst

De jonge Belgische sterkhouders werden bij Okapi Aalst gehouden. Siebe Ledegen verzamelt ondertussen al caps bij de nationale ploeg.© Gregory Van Gansen

In het Aalsterse Forum blies coach Thomas Crab ondertussen verzamelen met assistenten Stijn Penninck en Adrian Schets aan zijn zijde. Manager Anthony Mallego strikte een hoofdsponsor en trok drie nieuwe spelers aan die het vertrek moeten compenseren van publiekslieveling Jordan Walker en sensationele schutter Joshua Price.

Jordan Walker trok naar de Servische topclub FMP, die in het verleden ook al Paulius Valinskas wegkaapte in Aalst. Joshua Price vond dan weer onderdak bij de Poolse topclub GTK Gliwice. “Walker en Price waren financieel onhoudbaar”, stelt Mallego. “Bij de werkethiek op training van Price stelden we ons trouwens vragen. Hij toonde zich wel eens liever lui dan moe en paste dus niet bij het DNA van Okapi. We rekruteren doelgericht spelers met een goede mentaliteit. Harde werkers zonder kapsones. Onze drie nieuwkomers passen in dat plaatje. Positief is alvast dat we met Alfasun een nieuwe hoofdsponsor vonden met wie we een samenwerking op lange termijn plannen. Alfasun vergaarde al bekendheid via het wielrennen en engageerde zich vorig jaar bij RSC Anderlecht Futsal, om nu met veel enthousiasme ook bij Okapi Aalst te beginnen.”

Manager Anthony Mallego stelde een kern samen met vijf blijvers, drie nieuwkomers en drie jonkies die in een dubbele affiliatie met tweedeklasser Falco Gent werden aangesloten.© Gregory Van Gansen

Mallego stelde een kern samen met vijf blijvers, drie nieuwkomers en drie jonkies die in een dubbele affiliatie met tweedeklasser Falco Gent werden aangesloten. “We werkten met een stappenplan. De eerste fase was het vastleggen van onze drie Belgische sterkhouders Siebe Ledegen, Steff Schauvlieger en Glenn Temmerman. Ledegen haalde intussen met België U20 de halve finale van het EK en werd ook opgeroepen voor het pre-olympische toernooi met de Belgian Lions. De tweede fase betrof het vastleggen van Dorian Marchant en Ivan Maras. Zij vormen het hart en het brein van de ploeg en zetten beiden een dijk van een seizoen neer.”

Buitenlanders

De derde fase betrof het aantrekken van drie buitenlanders met het juiste profiel. “Met Trevor Blondin trokken we een Amerikaanse scorende guard aan ter vervanging van Walker, al is hij wel een ander type. Blondin is 27, speelde vorig jaar in Roemenië bij Laguna Sharks Boekarest en deed voorheen ook al Europese ervaring op bij het Slovaakse Bratislava en in Finland. Lazar Mutic moet op positie vier het vertrek van de broers Vermoesen opvangen. De 2m03 grote Bosnische forward komt over van de sterke Spaanse tweede klasse nadat hij er opgeleid werd, waarvan twee jaar bij Real Madrid. De voormalige Bosnische jeugdinternational is een boezemvriend van de vorig jaar vertrokken Popovic. De 23-jarige Canadese center James Jean-Marie is een energieke en atletische pivot die geen toptalent is zoals Price, maar wel rebounds plukt en zijn defensieve taken plichtbewust vervult.”

Op zaterdag 26 augustus houdt Okapi troepenschouw in het Forum, waar het Duitse Frankfurt te gast is voor een galamatch. “Op 16 september treden we aan in de Beker van België. Een week later openen we de competitie op bezoek bij landskampioen Oostende. We zitten nu in de vierde fase en dat is het bewaren van het DNA van Okapi.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230809_94583700