Oekraïense honing-mosterdkip, hartige wentelteefjes én koolsalade met walnoten

[ad_1]

Bereidingswijze:

Stap 1: Halveer de kippendijen. Meng de kip met de sojasaus en mosterd en breng het op smaak met zout en peper.

Stap 2: Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de kip rondom bruin. Pel vervolgens de ui en snijd deze in ringen.

Stap 3: Ris de tijm. Voeg de ui, laurier, tijmblaadjes en honing bij de kip en bak het even mee.

Stap 4: Blus het af met kippenbouillon en laat de kip in 20 tot 30 minuten gaar stoven.

Tip: kippendijfilets en kipfilets zijn meestal al mals. Die hoef je dus niet meer te marineren. Als je een oudere kip – of kipdelen – gebruikt, kun je de kip marineren om het vlees mals te maken. Dat het mals wordt, komt door het zuur van de mosterd.

Bereidingswijze:

Stap 1: Doe de eieren, melk, zout, peper, komijn en het gerookt paprikapoeder in een kom en klop de eieren los.

Stap 2: Verwarm een klontje boter in een koekenpan.

Stap 3: Wentel het brood door het melkmengsel en bak deze in de pan. Doe dit een paar minuten per kant tot de wentelteefjes goudbruin zijn.

Koolsalade met mayo-citroendressing en walnoten

  • Bijgerecht voor 4 personen.
  • Bereidingstijd: circa 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 winterpeen
  • 1/3 witte kool
  • 1 bos radijzen
  • 1 groene appel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • 60 gr. walnoten
  • 1 bos bieslook

Extra benodigdheden: fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil en rasp de peen. Snijd vervolgens de kool ragfijn.

Stap 2: Snijd de radijzen in plakjes of kwarten en snijd de appel in stukjes. Snijd daarna de bieslook.

Stap 3: Meng de mayonaise met citroenrasp en -sap, zout en peper.

Stap 4: Schep de groenten, appel en de helft van de bieslook door de dressing.

Stap 5: Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Serveer de salade en bestrooi hem met walnoten en de bieslook.

Eet smakelijk!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5298338/recept-honing-mosterdkip-hartige-wentelteefjes-en