[ad_1]
Bereidingswijze:
Stap 1: Halveer de kippendijen. Meng de kip met de sojasaus en mosterd en breng het op smaak met zout en peper.
Stap 2: Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de kip rondom bruin. Pel vervolgens de ui en snijd deze in ringen.
Stap 3: Ris de tijm. Voeg de ui, laurier, tijmblaadjes en honing bij de kip en bak het even mee.
Stap 4: Blus het af met kippenbouillon en laat de kip in 20 tot 30 minuten gaar stoven.
Tip: kippendijfilets en kipfilets zijn meestal al mals. Die hoef je dus niet meer te marineren. Als je een oudere kip – of kipdelen – gebruikt, kun je de kip marineren om het vlees mals te maken. Dat het mals wordt, komt door het zuur van de mosterd.
Bereidingswijze:
Stap 1: Doe de eieren, melk, zout, peper, komijn en het gerookt paprikapoeder in een kom en klop de eieren los.
Stap 2: Verwarm een klontje boter in een koekenpan.
Stap 3: Wentel het brood door het melkmengsel en bak deze in de pan. Doe dit een paar minuten per kant tot de wentelteefjes goudbruin zijn.
Koolsalade met mayo-citroendressing en walnoten
- Bijgerecht voor 4 personen.
- Bereidingstijd: circa 15 minuten.
Ingrediënten:
- 1 winterpeen
- 1/3 witte kool
- 1 bos radijzen
- 1 groene appel
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 citroen
- zout en peper
- 60 gr. walnoten
- 1 bos bieslook
Extra benodigdheden: fijne rasp
Bereidingswijze:
Stap 1: Schil en rasp de peen. Snijd vervolgens de kool ragfijn.
Stap 2: Snijd de radijzen in plakjes of kwarten en snijd de appel in stukjes. Snijd daarna de bieslook.
Stap 3: Meng de mayonaise met citroenrasp en -sap, zout en peper.
Stap 4: Schep de groenten, appel en de helft van de bieslook door de dressing.
Stap 5: Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Serveer de salade en bestrooi hem met walnoten en de bieslook.
Eet smakelijk!