Nul op negen voor SK Londerzeel, dat alweer met kleinste verschil onderuitgaat: “Derby op Diegem wordt nu echt wel cruciaal” (Londerzeel)

[ad_1]

Voetbal 2de afdeling VV B SK Londerzeel

Jamie Meseure (rechts) probeert de tackle van Tongeren-speler Oleg Kuchinska te ontwijken.© Bart Borgerhoff

Ook op de derde speeldag is SK Londerzeel er niet in geslaagd om de nul van de tabellen te vegen. Op het veld van Tongeren gingen de troepen van Dimitri Daeseleire woensdagavond alweer met één doelpunt verschil onderuit. Na de nul op negen heeft de derby van zondag op Diegem alleen nog maar aan belang gewonnen.

© Bart Borgerhoff

Eerst 3-2 onderuit in Lebbeke, dan 1-2 tegen Jong KV Mechelen om woensdagavond met 1-0 de boot in te gaan op Tongeren. Veel scheelt het nooit, maar de harde conclusie is wel dat SK Londerzeel nul op negen telt. “En dat is echt zonde, want net als op Lebbeke hadden we deze match nooit mogen verliezen”, sprak Mateo Siebens. “We begonnen goed aan de partij en de eerste kansen waren voor ons. Maar het zat dan net niet mee in de afwerking. De mensen van Tongeren gaven zelf toe dat wij in de beginfase veel beter waren. Alleen valt dat doelpunt niet en komen we vervolgens toch weer op achterstand. Onze doelman brengt nog knap redding bij een vrijschop, maar in de rebound is een speler van Tongeren net iets sneller op de bal. We zijn dit seizoen nog geen enkele keer op voorsprong gekomen. Dat is zeker een werkpunt.”

© Bart Borgerhoff

Ondanks die nul op negen lijkt er van paniek nog niet meteen sprake bij Londerzeel. “Iedereen blijft er vrij rustig onder. We spelen ook niet slecht. Als je drie keer van de mat geveegd wordt, zou het een ander verhaal zijn. Maar ik vond ons zeker tegen Lebbeke en nu ook op Tongeren de betere ploeg. Mits wat geluk hadden we zes punten kunnen hebben. De sfeer onder de spelers is ook prima, daar maak ik me allemaal geen zorgen over. Al beseffen we ook dat we dringend punten moeten pakken. De derby op Diegem wordt nu echt wel cruciaal. We willen geen vier keer op rij verliezen.”

Enkelblessure voor Taqi

Slecht nieuws was er nog voor Souhail Taqi, die nog voor rust met een enkelblessure geblesseerd naar de kant moest. De spits werd nog tijdens de match naar het ziekenhuis overgebracht.

© Bart Borgerhoff

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230913_97647525