‘Nog nooit zo’n bijzonder begaafde groep bewindslieden afgevaardigd’

[ad_1]

Voor D66-prominent Alexander Rinnooy Kan is het nog steeds een raadsel waarom zijn partij zo laag scoort in de peilingen. Volgens de D66-prominent heeft de partij nooit eerder “zo’n bijzonder begaafde groep bewindslieden afgevaardigd.” Dat zegt Rinnooy Kan in Sven Op 1 op NPO Radio 1.

Luister de podcast:

“Het is volstrekt onverdiend wat ze nu moeten meemaken”, vindt Rinnooy Kan. “Als je kijkt naar wat de partij heeft binnengehaald de afgelopen jaren, denk aan hervormingen op het gebied van klimaat, pensioen en het onderwijs, dan is er heel veel bereikt.”

De D66-prominent heeft dan ook grote bewondering voor de mensen binnen zijn partij die veel bereikt hebben, maar pas recent bij de partij horen. “Denk aan Ernst Kuipers en Robbert Dijkgraaf. Ik had gehoopt dat wat zij hebben gedaan, terug zou stralen op de partij. Maar tevergeefs.”

Sigrid Kaag

Rinnooy Kan is verbolgen over de reden van het vertrek van partijleider Sigrid Kaag. “Ik ben een groot bewonderaar en ze is niet goed ontvangen in de Nederlandse politiek.” De D66-prominent hoopt dat Frans Timmermans, die vorige week aankondigde terug te komen in de Nederlandse politiek, niet hetzelfde hoeft mee te maken als Kaag. “Ik hoop dat wat zij heeft moeten meemaken hem bespaart blijft. Ik zie bij alle vertrekkende bewindslieden een vermoeidheid en verdriet dat wat ze hebben gedaan onderkent wordt.”

Lees ook:

Voormalig VVD-leider Ed Nijpels roept Yeşilgöz op afstand te nemen van uitspraken Brekelmans

 

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/24/d66-prominent-rinnooy-kan-nog-nooit-zon-bijzonder-begaafde-groep-bewindslieden-afgevaardigd/