nog niet bepaald of Van der Plas premier wordt

[ad_1]

Er is nog geen definitieve keuze gemaakt over een eventueel premierschap van BBB-leider Caroline van der Plas als de BoerBurgerBeweging de grootste partij wordt bij de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen. Dat zegt campagneleider van die partij Henk Vermeer bij WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

“Als je de verschillende peilingen mag geloven, dan is het een reële optie dat wij de grootste worden. Daar moeten wij ons op voorbereiden”, vertelt Vermeer. In dat scenario mag de BBB een premier aanwezen. Vermeer benadrukt dat “het nog niet duidelijk is” of dat wel of niet Van der Plas wordt. “Het is nog niet bepaald. Wij hebben een aantal namen in gedachte.”

Een ander scenario waar Vermeer rekening mee houdt is dat Van der Plas lijsttrekker is met een kandidaat-premier ernaast.

Tweede Kamer

De BoerBurgerBeweging heeft een lijst van 60 tot 80 kwalitatieve potentiële Tweede Kamerleden, stelt Vermeer. Dat zijn allemaal potentiële bestuurders, die van buiten de BBB komen. Misschien zelfs van andere partijen. “Iedereen met ervaring is van buiten BBB. Zo simpel is het.”

Luister hieronder als podcast. 

Lees ook:

Eerste kandidaat lijsttrekkerschap VVD bekend: oud-Kamerlid André Bosman doet gooi naar partijleiderschap

Door: Vick ten Wolde[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/10/campagneleider-bbb-nog-niet-bepaald-of-van-der-plas-premier-wordt/