Nog meer aanhoudingen voor fraude met coronasubsidie

[ad_1]

Drie mannen zijn dinsdag aangehouden voor fraude met coronasubsidie, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Het gaat om de subsidie Coronabanen in de Zorg. Deze COZO was bedoeld om tijdelijk ondersteunend personeel in dienst te nemen om zorgpersoneel te ontlasten bij grote drukte. In februari werden in deze zaak al vier mannen en een vrouw aangehouden.

De verdachten zouden van juli tot en met december 2021 minimaal 2,5 miljoen euro subsidie hebben aangevraagd maar dat niet of gedeeltelijk hebben gebruikt om zorgpersoneel in te huren, vermoedt de inspectie. “In plaats daarvan hebben de verdachten het geld besteed aan goud en luxe goederen of zijn er grote bedragen contant opgenomen.” Ze worden daarmee verdacht van valsheid in geschrifte, misbruik van subsidiegelden en witwassen.

Verdachten

De verdachten zijn mannen tussen de 26 en de 38 jaar, en een vrouw van 28 jaar, allen hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze werden aangehouden in Rotterdam, Deventer, Oss, Hoogvliet, Vleuten, Arnhem en op Schiphol. Bij doorzoekingen zijn naast administratie, laptops, tablets en telefoons ook sieraden, horloges, goud, contant geld, vuurwapens, messen en mogelijke verdovende middelen in beslag genomen.

De arbeidsinspectie onderzoekt andere meldingen over fraude met de COZO. Meerdere bedrijven waarvan het vermoeden bestaat dat zij de subsidie voor ander doeleinden hebben gebruikt, ontvangen binnenkort een brief van het Openbaar Ministerie, met een verzoek dat terug te betalen.

De subsidieregeling werd in februari 2022 opgeschort na signalen van fraude.

 

Lees ook: 

Plaatsvervangend korpschef: politie kan nu geen nieuwe kroongetuige aan

 

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/07/nog-meer-aanhoudingen-voor-fraude-met-coronasubsidie/