Negenkoppig Aalst krijgt deksel op de neus bij Gullegem: “Schuld ook bij onszelf zoeken” (Aalst)

[ad_1]

Voetbal  2de Afdeling VV A FC Gullegem – Eendracht Aalst 1-0

Archiefbeeld van Eendracht-coach De Geyseleer.© Geert De Rycke

Aalst

De Aalsterse trein staat nog niet op de rails. De ziekenboeg loopt wel stilaan leeg. Samuel Fabris en Arne Van Den Eynde zijn hersteld van hun blessures, maar startten wegens een gebrek aan matchritme op de bank. Uiteindelijk waren het twee Aalsterse uitsluitingen die de hoofdrol speelden in de 1-0-nederlaag.

Wim Redant

Een eerste waarschuwing van de bezoekers kwam er via Mbaye, die strandde op de vuisten van de Gullegemse doelman Brandon Vanderbeken. Aan de overzijde moest ook de Aalsterse doelman Espeso twee keer aan de bak. Even later probeert Maye het als aangever, maar De Vriendt kopte de voorzet rakelings naast. Dan maar vanop de penaltystip, moest Mbaye gedacht hebben, wanneer hij een strafschop probeerde uitlokken. De scheidsrechter trapte hier niet in en oordeelde geel voor een schwalbe.

Na rust was het Gullegemenaar Van De Wiele die de netten deed trillen. Voor de Aalsterse coach Carl De Geyseleer het sein om op het uur Belesi naar de kant te halen en Fabris in de ploeg te droppen. Amper twee minuten later moest Aalst met tien verder, nadat een tackle van Mbaye bestraft werd met een tweede gele kaart.

Vliegende keeper

In de slotminuut kreeg ook Espeso rood na een fout buiten de grote rechthoek. Dit zorgde voor het keepersdebuut van verdediger Steve Ryckaert, die de handschoenen aantrok. Een opmerkelijke keuze, aangezien de wissels nog niet opgebruikt waren. “Ik wou geen veldspeler opofferen tijdens onze jacht op de gelijkmaker”, verklaarde De Geyseleer. “Daarom koos ik voor Steve Ryckaert die als een soort vliegende keeper diende mee te spelen en uitverdedigen.”

Pijnlijke nederlaag

De Eendracht-coach had het na de wedstrijd vooral moeilijk met de uitsluiting van Ibrahima Mbaye, die de komende thuismatch tegen Harelbeke mist. “De eerste gele kaart voor Mbaye was onterecht”, meent De Geyseleer. “Mbaye werd wel degelijk bij de mouw getrokken. Ik begrijp dat de trekfout te licht was voor een strafschop, maar geel voor een schwalbe geef je toch niet als er wel degelijk een fout was. Bij de tweede gele kaart gleed Mbaye uit, maar dat werd geïnterpreteerd als een gevaarlijke fout met de voeten vooruit. Nee, de ref kende zijn dagje niet. We moeten de schuld uiteraard ook bij onszelf zoeken, maar zelfs met tien bleven we domineren. De invalsbeurten van Fabris en Van Den Eynde betekenden meteen een kwaliteitsinjectie.” Offensief werd de spoeling ook dun, nadat Panneel de schouder ontwrichtte. Dekuyper herstelt nog van een scheurtje in de mediale band van de knie. In die optiek smaakt de schorsing van Mbaye extra zuur na een pijnlijke nederlaag die Eendracht-Aalst met een nul op zes opzadelt.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230319_96605716