Nederlandse topman Ralph Hamers vertrekt bij Zwitserse bank UBS | Economie

[ad_1]


Ralph Hamers, de Nederlandse topman van de Zwitserse bank UBS, legt zijn functie volgende week woensdag neer. Dat doet hij nadat UBS de geplaagde branchegenoot Credit Suisse heeft overgenomen.

“De raad van bestuur heeft dit besluit genomen in het licht van de nieuwe uitdagingen en prioriteiten waarmee UBS na de aankondiging van de overname wordt geconfronteerd”, meldt de bank.

Hamers wordt opgevolgd door Sergio Ermotti, die hij zal begeleiden gedurende een overgangsperiode. De Nederlander was eerder topman bij ING.

UBS nam Credit Suisse anderhalve week geleden over. Dat deed de bank nadat er op de aandelenbeurzen grote onrust was ontstaan na het omvallen van verschillende regionale banken in de Verenigde Staten. Het aandeel van Credit Suisse ging hard onderuit.

Hamers geeft aan dat de integratie van Credit Suisse “de belangrijkste taak van UBS” is en dat hij alle vertrouwen in zijn opvolger heeft. “Ik doe een stap opzij in het belang van de nieuwe gecombineerde entiteit en haar belanghebbenden, waaronder Zwitserland en zijn financiële sector.”

Hamers begon bij UBS in voor hem turbulente periode

Hamers begon in november 2020 als topman bij UBS in een voor hem turbulente periode. Zo werd eind 2020 bekend dat hij strafrechtelijk vervolgd zou worden voor het falende toezicht van ING op witwaspraktijken.

In 2018 kreeg ING onder zijn leiding al een boete van 775 miljoen euro wegens nalatigheid. Maar volgens het gerechtshof in Den Haag kon het niet zo zijn dat bestuurders van een bank vrijuit gaan als zij onvoldoende hebben gedaan om “verboden gedragingen tegen te gaan”.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6257245/topman-ralph-hamers-stapt-op-bij-zwitserse-bank-ubs.html