Nederlands team redt nog vier mensen in Turkije

[ad_1]

Een Nederlands team heeft dinsdagavond in de Turkse stad Antakya in de regio Hatay drie mannen en een kind levend onder het puin vandaan gehaald. Dat meldt het Nederlandse reddingshondenteam RHWW woensdag. Volgens RHWW zouden de vier slachtoffers sinds de aardbevingen vorige week maandag onder het puin hebben gelegen.

Het reddingsteam met 28 hulpverleners en negen honden werkt dag en nacht door in shifts van zes uur. Volgens een woordvoerder van RHWW werd er dinsdagavond druk gezocht, maar verloopt de zoekactie woensdag relatief rustig. “Het gebied is immens groot. We zijn afhankelijk van meldingen die binnenkomen van mensen die iets gezien of gehoord hebben.”

Afgelopen maandag heeft het reddingsteam in dezelfde regio al een 13-jarige meisje levend onder het puin vandaan gehaald na een aanwijzing van de honden. Een lokale bergersploeg, waar het RHWW nauw samen mee werkt, had het meisje gered. Volgens RHWW zijn de reddingen te danken aan de “supersamenwerking” met het Turkse reddingsteam.

Nog meer reddingsacties op dinsdagavond

In de puinhopen van een appartementsgebouw in de stad Kahramanmaras werd dinsdagavond ook nog een vrouw levend uit het puin gehaald, de 42-jarige Melike Imamoglu. Zij werd gered uit wat er over was van een flatgebouw van zeven verdiepingen in het zuiden van de stad.

In de provincie Adiyaman werd ook een 77-jarige vrouw dinsdagavond onder het puin van een ingestort appartementencomplex vandaan gehaald, zo meldden Turkse media.

Lees meer: 

Commandant van het Nederlandse reddingsteam over operatie in Turkije: ‘Alsof je in een onwerkelijke film terechtkomt’

Door: Marinka Wagemans[ad_2]

https://wnl.tv/2023/02/15/nederlands-team-redt-nog-vier-mensen-onder-puin-vandaan-in-turkije/