Nederlander (27) die vader (73) aanviel met hamer aangehouden voor poging tot moord (Antwerpen)

[ad_1]

© MARC HERREMANS – MEDIAHUIS

Gierle

Een 27-jarige Nederlander die afgelopen zaterdag zijn eigen vader met een hamer aanviel in Gierle (Lille) blijft langer in de cel. Dat bevestigt de raadkamer van Turnhout. De man werd aangehouden op verdenking van poging tot oudermoord.

De feiten speelden zich afgelopen zaterdagavond af in Gierle. PZ Regio Turnhout kreeg een melding binnen van een vrouw die met haar gezin in een chalet in de buurt van recreatiedomein De Lilse Bergen woont. Een politiepatrouille kwam snel ter plaatse en trof een 73-jarige man aan die ernstig toegetakeld was. Het team arresteerde de 27-jarige zoon des huizes.

Uit meerdere verklaringen bleek dat de zoon zijn vader met een hamer had aangevallen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeerde niet in levensgevaar. Ook het labo werd ter plaatse gestuurd voor een sporenonderzoek. Zowel de moeder als de vader werden na de feiten verhoord.

De 27-jarige zoon werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Die beval ook meteen een psychiatrisch onderzoek naar de geestestoestand van de man. Het onderzoek naar de aanleiding en het motief van de feiten loopt verder onder leiding van de onderzoeksrechter. (alya)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230818_95907222