naar de kinderboerderij of de Elfstedentocht steppen

[ad_1]

Met het pinksterweekend voor de deur gaan veel mensen er graag op uit. Ouders met jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld naar de kinderboerderij. Wie een fysiekere uitdaging zoekt moet afreizen naar Friesland. Maar: vergeet dan je step niet mee te nemen.

“Wij hopen op een verdubbeling van ons normale bezoekersaantal”, zegt Marjan Noteboom, assistent-bedrijfsleider van kinderboerderij Dondertman in het Overijsselse Holten. Dat moet dan op Tweede Pinksterdag gebeuren, want op Eerste Pinksterdag is de kinderboerderij gesloten. “Het is net zoals Hemelvaartsdag de uitschieter van het jaar”, zegt Noteboom bij Goedemorgen Nederland.

Ze hebben bij Dondertman alles uit de kast gehaald om goed voorbereid te zijn op een drukke middag. De terrasstoelen- en tafels zijn alvast uit de kast gehaald. “Voor de rest moet het weer het werk doen”, zegt Noteboom.

Rust voor de dieren

Het gaat uiteraard ook om de dieren waar de kinderen kennis mee kunnen maken. Bijvoorbeeld met een pasgeboren kalf, al zal die zich voorlopig nog afzijdig houden. “Die is net twee weken bij ons en laten wij vanwege de drukte in een hokje apart zitten. Zodat ze langzaam kan wennen”, zegt dierenverzorger Jenieke Lansink.

Zo proberen de dierenverzorgers de dieren ook rust te gunnen tijdens de drukte van tweede pinksterdag. Zo worden er extra pauzes ingelast voor de konijnen in het knuffelhuis. “Dan kunnen zij ook lekker bijkomen.”

Elfstedentocht op de step

Dit pinksterweekend is er ook een Elfstedentocht in Friesland. Niet op de schaats, maar op de step. Een traditie in de provincie tijdens eerste pinksterdag. Het is een tocht van 230 kilometer. “Dit is iets wat ik ooit een keer gedaan wil hebben”, zegt deelnemer Mieke Altenburg.

Tekst gaat verder onder tweet

 

De start is om 12 uur ’s nachts in Bolsward, een stad in het zuidwesten van Friesland. “Want anders kun je die 230 kilometer nooit in één dag steppen”, zegt Altenburg.

Naar verwachting is Altenburg samen met haar vriendinnen ongeveer achttien uur onderweg. Dus een goede warming-up en een goede voorbereiding is hard nodig. “Het gemiddelde ligt op 18 kilometer per uur. Dat moet je wel bijhouden, want als je te langzaam stapt word je uit de toch gehaald. Het wordt vooral doorzetten.”

Lees ook:

Dit zijn de kijktips van tv-recensent Angela de Jong voor aankomende zomer

Door: Vick ten Wolde[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/26/naar-de-kinderboerderij-of-de-elfstedentocht-steppen-dit-kun-je-doen-tijdens-pinksteren/