Na gedwongen forfait snelt Han Devos naar de zege in Linden: “Elk nadeel heeft zijn voordeel” (Scherpenheuvel-Zichem)

[ad_1]

Wielrennen Elite z/c VP Consulting  

“Een regionale koers winnen is niet langer vanzelfsprekend. Er wordt nu gevlamd vanaf de eerste kilometer”, heeft Devos al meermaals aan den lijve moeten ondervinden.© Geert Tresignie

Han Devos heeft de wedstrijd in Linden op zijn naam geschreven door zijn vijf medevluchters afgetekend achter zich te laten. Meteen een pleister op de wonde na het late forfait voor de Ronde van Vlaams-Brabant.

“Voor iemand uit de regio was de Ronde van Vlaams-Brabant inderdaad een van de hoofdpunten van het seizoen”, zegt de kerel uit Scherpenheuvel-Zichem. “Ik behoorde bovendien tot een sterk team dat op mijn bijdrage rekende, maar ter elfder ure liep het dus nog goed mis. ’s Zondags werd ik nog zesde in Kerniel, maar ’s avonds voelde ik al dat er wat scheef zat. Ik bleef twaalf uur lang in bed met sluimerende koorts, maar die bleef gelukkig achterwege. Dinsdags stond ik dan op met een verkoudheid. Gelukkig was er geen sprake van een infectie. Toch zat er niets anders op dan mijn deelname in te trekken en mijn plaats af te staan aan een ploegmaat.”

“Al heeft elk nadeel ook zijn voordeel”, bekijkt Devos het vanuit een andere hoek. “De krachten die ik in Vlaams-Brabant zou hebben verspeeld, kwamen nu goed van pas in Linden. Ik liet, op een aankomst op vals plat, de tegenstand vier à vijf lengten achter me. Het was een zege die ik echt niet had verwacht. Ik kroop toch twee dagen niet op de fiets.”

Niet vanzelfsprekend

Opmerkelijk is dat er de komende weken een groot aantal regionale koersen voor de wielen worden geschoven. “Zo kan ik zaterdag onder andere aan de slag in Overijse, de dag daarna in Rapertingen en donderdag in Halen. Het gegeven dat zoveel organisatoren er de brui aan geven heeft als gevolg dat er meer kwaliteit aan de start staat van elke wedstrijd. Een regionale koers winnen is niet langer vanzelfsprekend. Er wordt nu gevlamd vanaf de eerste kilometer”, heeft Devos al meermaals aan den lijve moeten ondervinden.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230803_95009983