Na de verhuis van Oostende naar Roeselare leidt Koen Devos eerste training bij nieuwe ligaploeg van Bevo: “Het voelt aan als de eerste schooldag” (Oostende)

[ad_1]

VOLLEYBAL LIGA (V) BEVO ROESELARE

Koen Devos nam zeven speelsters van het oude Hermes mee naar Roeselare en vulde aan met twee speelsters van Gent en drie van de eerstenationaler van Bevo.© Bart Vandenbroucke

ROESELARE

Woensdagavond trainde voor het eerst een vrouwenvolleybalteam uit de hoogste reeks in Beveren (Roeselare). Met veel speelsters van Hermes Oostende, dat vorig seizoen vijfde eindigde, leidden Koen Devos en Bruno Remaut de eerste oefensessie van het nieuwe Bevo Roeselare.

Zeven speelsters verdedigden vorig seizoen het groen en geel van Hermes Oostende en zetten de stap naar Bevo Roeselare: Yana De Leeuw, Sien Devos, Bieke Kindt, Charlotte Leys, Tea Radovic, Megan Vanden Berghe en Kory White. Alleen Bieke Kindt, die in mei aan de knie geopereerd werd, traint nog niet mee. De club laat haar rustig revalideren en legt haar geen druk op. Vroeger dan januari verwacht Bevo haar niet op de trainingsvloer.

Van de vijf andere speelsters hebben er twee ook een Hermes-verleden: Iris Vandewiele (VDK Gent; ex-Hermes), Sofie Van Acker (Bevo Roeselare, eerste nationale; ex-Hermes), Laure Flament (VDK Gent), Leen Van Grinsven (Bevo Roeselare, eerste nationale) en Saar Wallaeys (Bevo Roeselare, eerste nationale). “Bij elke training behalve deze eerste dag komt er nog een speelster van de tweede ploeg als twaalfde man meetrainen”, merkte Koen Devos op.

Koen Devos heeft zeven weken de tijd om het team klaar te stomen voor de competitiestart.© Bart Vandenbroucke

De coach stuurde woensdag zijn wagen niet van Westende naar Oostende, zoals de voorbije drie seizoenen, maar wel naar Beveren. Meer kilometers dus. “Naar een nieuwe zaal en bij een nieuwe club. De eerste trainingsdag voelt dan ook aan als een eerste schooldag en dat is altijd spannend”, zei Devos. “De speelstersgroep is een mix van oud en nieuw. Voor wie vorig seizoen bij Hermes speelde, voelde de eerste training als gekend aan. Voor de nieuwkes was het een andere training. Zomaar voortbouwen op wat we vorig seizoen bij Hermes deden, gaat natuurlijk niet. We moeten meerdere nieuwe speelsters inpassen.”

Vooral thuis in oefencampagne

Bevo traint tweemaal per week in Beveren en de drie andere dagen in Roeselare. “Tijdens de seizoensvoorbereiding spelen we vooral in Beveren en Roeselare onze wedstrijden. Zo leren we ook onze zalen kennen. Zondag 27 augustus is er een ploegvoorstelling met een match tussen het ligateam en de eerstenationaler van Bevo”, besloot trainer Koen Devos. “Het wordt trouwens kort dag. Binnen iets meer dan zeven weken vatten we de competitie aan. We debuteren in liga met een thuismatch in de sporthal van Beveren op zaterdag 7 oktober tegen Charleroi. De woensdag erop volgt een verplaatsing naar het Nederlandse Sliedrecht in de 1/32ste finales van de Challenge Cup.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230817_93168859