na acht jaar is Christo H. opgepakt

[ad_1]

Christo H., die acht jaar geleden rondschoot op een kinderfeestje in het Brabantse Bergen op Zoom, is opgepakt. Na zijn daad was hij spoorloos, maar gisteren is hij gevonden en opgepakt. Er heerst opluchting bij de betrokkenen families. Na jarenlang hopen is hij dan toch gevonden. “Ze konden het nauwelijks bevatten”, vertelt onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel in Het Misdaadbureau op NPO Radio 1, nadat ze sprak met de betrokkene families.

Christo H. beschoot twee mannen uit Vlaardingen en Schiedam. Ze waren op een verjaardagsfeest in de Brabantse stad toen ze onder vuur werden genomen. De oorzaak hiervan was een ruzie in een speeltuin tussen spelende kinderen. De twee probeerden de ruzie te sussen, maar H. beschoot de mannen van dichtbij.

De twee mannen hebben het overleefd, maar H. was verdwenen. Hij stond op de nationale opsporingslijst én op de ‘Europe’s most wanted list’. Er was zelfs een beloning van 10.000 euro voor de gouden tip.

Hoop houden

Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel sprak vorig jaar met Bianca. Zij is de partner van een van de destijds zwaargewonde mannen. Jarenlang hadden ze het moeilijk en kregen ze therapie. Toch bleven ze altijd hoop houden.

Ze vertelde destijds: “Ooit zal het zo zijn dat we een telefoontje krijgen dat hij opgepakt is. Ik denk dat dat ook het laatste stukje is, ook voor mijn man, qua verwerking. Ik snap best wel dat dat voor het hem het moeilijkste stukje is, maar dat komt goed. Daar ben ik van overtuigd.”

‘Opgelucht en emotioneel’

Gisterochtend ontvingen de betrokkenen families het nieuws van de arrestatie van H. “Ze zijn opgelucht en emotioneel. Al die jaren hoop je het, zeiden ze. Ze konden het nauwelijks bevatten”, vertelt Van den Heuvel.

Misdaadlijn

Heeft u een vraag over misdaad? De onderzoeksredactie van Het Misdaadbureau beantwoordde eerder al vragen als ‘Hoe vaak wordt er gestolen bij de zelfscankassa?‘, ‘Waarom worden vrouwen verliefd op mannen in de gevangenis?‘ en ‘Heeft het zin om aangifte te doen van fietsendiefstal?‘ Heeft u ook een vraag, stuur die dan het liefst als audio-bericht naar Het Misdaadbureau via 06 57 83 28 94. Wie weet wordt jouw vraag behandeld in de volgende uitzending!

Luister iedere vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 naar Het Misdaadbureau op NPO Radio 1. Of luister het WNL-programma terug als podcast, via je favoriete podcast-app.

Scan de QR-code om het nummer op te slaan:

Whatsapp WNL Misdaadlijn QR Code

 

Door: Manon Immerzeel[ad_2]

https://wnl.tv/2023/08/11/grote-opluchting-heerst-na-acht-jaar-is-christo-h-opgepakt/