Na 39 jaar maakt iconische winkel Jann Ric plaats voor nieuwe skateshop: “Voor veel skaters zijn we een thuisbasis” (Knokke-Heist)

[ad_1]

Shopmanager Leo Alberts (links) en zaakvoerder Fabian Verhaeghe (rechts).© jve

Knokke-Heist

In het pand waar men 39 jaar lang de iconische winkel Jann Ricc vond, opent Salty Skateshop op zaterdag 1 april zijn deuren. Zaakvoerder Fabian Verhaeghe en shopmanager Leo Alberts willen hun expertise ook in Knokke-Heist aanbieden. “Skateshops zijn meer dan gewone winkels.”

Junior Verbeeke

Bijna 40 jaar hielpen Annick en Dirk de jeugd van Knokke-Heist aan hippe kledij in Jann Ricc, maar begin dit jaar gaven ze de fakkel door. Op zaterdag 1 april gaat Salty Skateshop open in de Lippenslaan. Geen bocht van 180 graden, want zaakvoerder Fabian borduurt voort op het concept dat tientallen jaren lang aansloeg. “Met Salty loopt het verhaal van Annick en Dirk verder, maar met iets meer focus op skateboarden”, zegt hij. Want sinds corona en de introductie van de sport op de Olympische spelen in 2021, zit skateboarden in de lift.

Ook ontmoetingsplaats

Fabian en zijn rechterhand Leo Alberts weten trouwens waarover ze spreken. “We willen onze passie en expertise die we hebben opgebouwd in onze andere winkels, ook hier in Knokke-Heist aanbieden”, gaat de eigenaar verder. Fabian is ook zaakvoerder van skateshop NineOneOne (Brugge), Slam Skateshop in Gent en de online webshop www.skateshop.be. Het is niet alleen zijn professionele bezigheid, maar ook zijn passie. “Skateshops zijn meer dan gewone winkels, ze zijn een ontmoetingsplaats en thuisbasis voor veel skaters. We ondersteunen de lokale communities in al onze steden door events en workshops te organiseren.”

Op zaterdag 1 april gaat Salty Skateshop open: dan is iedereen welkom voor een hapje en een drankje, of je nu graag op een skateboard staat of niet. “En na de officiële opening trekken we met de lokale skaters naar jeugdclub ’t Verzet, waar we een best trick-wedstrijd organiseren een een gratis barbecue met drankjes aanbieden”, geeft Fabian nog mee.

Salty Skateshop is elke dag open van 10 uur tot 18 uur, behalve op dinsdagen buiten de schoolvakanties.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230331_95375340