Mountainbiker krijgt geen straf na verkeersagressie tegen automobilist: “symbolische euro is voldoende” (Oostende)

[ad_1]

Nieuwpoort/Oostende

Een 50-jarige mountainbiker uit Oostende kreeg van de strafrechter in Veurne geen straf voor een geval van verkeersagressie in Nieuwpoort. Hij diende een automobilist drie vuistslagen toe. De rechter achtte de feiten wel bewezen en verleende hem de gunst van de opschorting. Hij moet het slachtoffer een euro symbolische schadevergoeding betalen, dat vroeg de man zelf.

De feiten dateren van 8 oktober vorig jaar toen een zware discussie op het kruispunt van de Victorlaan met de Zeemeerminnendreef in Nieuwpoort ontaardde. De 50-jarige Oostendenaar reed er samen met een groepje wielervrienden in de straat en werd naar eigen zeggen opgeschrikt door de automobilist die naar zijn gevoel de oversteekplaats veel te snel naderde. De automobilist op zijn beurt zei dan weer geschrokken te zijn omdat de wielertoeristen de weg zonder veel kijken plots dwarsten. In plaats van de zaak zo te laten zochten beiden de confrontatie op. Bestuurder F.S. reed de wielertoeristen achterna om verhaal te halen en stopte vlakbij hen. Toen hij zijn raam opende om de discussie aan te gaan schopte mountainbiker H.B. tegen zijn deur en gaf hij hem drie vuistslagen. De vrouw en kind van het slachtoffer waren daarvan getuige.

Euro symbolische schadevergoeding

De mountainbiker ontkende in alle toonaarden de feiten. Het klopt gewoon niet”, zegt zijn advocaat. “Ze zijn nooit gebeurd. Hij deelde nooit vuistslagen uit, want anders waren zijn verwondingen erger.“” H.B. ging nog een stapje verder in de verhitte discussie. “Evengoed stond ik hier niet want ik was haast doodgereden”, sprak hij. “Die man heeft onze club brutaal de pas afgesneden en begon naar ons te brullen. Het enige wat wij deden was verhinderen dat hij zou uitstappen.” De rechter oordeelde dat de verkeersagressie wel degelijk had plaatsgevonden maar gaf H.B. de gunst van de opschorting. Het slachtoffer vroeg en kreeg een euro symbolische schadevergoeding.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230720_93098276