Moordverdachten Peter R. de Vries voor het eerst direct in verband gebracht met Taghi

[ad_1]

Voor het eerst zijn de verdachten van de moord op Peter R. De Vries in verband gebracht met Ridouan Taghi, meldt EenVandaag. Vijf verdachten van de moord op De Vries zijn betrokken geweest bij de zware mishandeling van een ex-zwager van Taghi, in mei 2021. De drugsbaron zou daar opdracht toe hebben gegeven, melden bronnen dichtbij het opsporingsonderzoek. 

Volgens de recherche hebben de moordverdachten in de zaak van De Vries “in nauwe samenwerking en wisselende samenstelling” een belangrijke rol gespeeld bij “meerdere pogingen de ex-zwager van Taghi zwaar te mishandelen, dan wel te doden”. Het zou daarbij onder meer gaan om Kamil E., de Poolse man die achter het stuur van de vluchtauto zat na de moord op de misdaadjournalist.

Mishandeling ex-zwager

In het vonnis tegen zijn neef en advocaat Youssef werd eerder vastgesteld dat Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught opdracht gaf voor de mishandeling van zijn voormalige zwager. Hij werd op 2 mei 2021 door drie mannen met een honkbalknuppel in elkaar geslagen, en twee dagen later werd hij opnieuw mishandeld. Een poging tot moord in september 2021 mislukte. De verdachten die deze mishandelingen en poging tot moord uitvoerden, blijken nu ook verantwoordelijk voor de moord op De Vries.

Dat de moord op De Vries verband houdt met de zaak rond Taghi wordt al veel langer vermoed, maar tot nu toe ontbrak daarvoor hard bewijs. Dit nieuwe bewijs is dan ook explosief te noemen. De Vries was vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het Marengo-proces, Nabil B. Eerder werden de broer en advocaat van de kroongetuige vermoord.

Lees ook: 

Nieuwe verdachte aangehouden voor aanslag Peter R. de Vries

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/29/moordverdachten-peter-r-de-vries-voor-het-eerst-direct-in-verband-gebracht-met-taghi/