‘Misschien had ik wel kinderen gekregen als m’n moeder nog had geleefd’

[ad_1]

Welk nummer wil je sowieso laten horen op je eigen afscheid?

“Always on my Mind van Willie Nelson.”

Waarom juist dit nummer?

“Ik ben geboren met Willie Neslon en ik ga ermee dood. Ik ben groot fan, net als mijn vader. Dit nummer is ook gedraaid op het afscheid van mijn moeder. Ze mocht maar 41 jaar worden helaas. Na haar overlijden ben ik bewust op zoek gegaan naar muziek die ik bij mijn eigen afscheid wil. Om precies te zijn heb drie nummers die ik dolgraag wil laten horen, en dit is er een van.

Het liefst zou ik de eerste vraag met Carry Me To The River van The Scratchband willen beantwoorden, maar dat nummer is nergens meer te vinden. Mijn vader kocht ooit de lp bij een concert en iemand heeft ‘m later voor me op een cd gebrand. Die lp en cd ben ik kwijtgeraakt in een verhuizing, maar gelukkig heb ik het nummer nog op een usb-stick staan. Het is zo’n mooie tekst: draag me naar de rivier, when I give up my place at the table. Het gevoel dat ik mijn plek doorgeef aan de nieuwe generatie. Dat vind ik mooi. Ik heb zelf helaas geen kinderen gekregen, maar mijn vriend heeft er drie en we hebben inmiddels twee kleinkinderen. Daar denk ik aan, bij dit nummer.

De derde plaat die ik graag wil laten horen is Amazing Grace in de versie van LeAnn Rimes. Dat was meteen tranen met tuiten toen ik dit nummer voor het eerst hoorde.”

Wat zegt het over je leven?

“Ik was 19 toen mijn moeder overleed en dat heeft mijn leven gevormd. Ik heb veel vragen gehad die ik haar niet heb kunnen stellen. Maar ook veel verkeerde keuzes gemaakt vroeger, in vriendjes bijvoorbeeld. Gasten die niet echt voor mij gingen. Ik zocht naar liefde, maar leefde vooral rock-‘n-roll. Mijn droom was trouwen en moeder worden, maar daar dreef ik steeds verder van weg. Misschien had ik wel kinderen gekregen als mijn moeder nog geleefd had, denk ik soms.

Vastberaden om mijn leven wat rust te geven, besloot ik om naar Arnhem te verhuizen. Daar wilde ik opnieuw beginnen. ‘Wacht even’, zei mijn stiefzusje. ‘Ik heb een leuke blinddate voor jou.’ Ze gaf me het nummer van de man die kort daarvoor bij haar kozijnen had geplaatst. Kort daarna zaten we samen aan de borrel. Het was best leuk en ik wilde hem wel nog een keer zien, dus ik stuurde hem een sms. En nog een, en nog een.

Na een week had ik nog steeds niks gehoord. Toch weer zo’n onenightstand, dacht ik. Maar nee, hij belde me uiteindelijk en vertelde me dat sms’en helemaal zijn ding niet was. Hij belde alleen maar. Twee maanden later woonde hij bij mij en nog een maand later kwam zijn zoon ook. Dat is nu 21 jaar geleden. Het kan helemaal verkeerd uitpakken als het zo snel gaat, maar voor ons niet. Ik ben heel druk en hij is de rust zelve, dus we zijn een perfecte match.”

Waar luister je het liefst naar muziek?

“Thuis tijdens het poetsen, dan zet ik altijd Radio 10 aan. Of in de auto. Als mijn kleindochter meerijdt vraagt ze altijd om 9 to 5 van Dolly Parton, in een remix. Country is mij met de paplepel ingegoten en nu geef ik dat ook een beetje door. Ik vind alle soorten muziek leuk, maar als ik een beetje down ben dan haal ik country weer tevoorschijn. Met mijn vader ben ik mee naar verschillende concerten geweest, van Grant & Forsyth en De Golden Earring bijvoorbeeld. Ook een keer naar Doe Maar, maar dat vond ik vreselijk door al die gillende grieten. Rammstein en Metallica vind ik trouwens ook heel tof, maar niet voor mijn begrafenis.”

Hoeveel lijstjes heb je staan op Spotify?

“Niet een, want ik heb geen Spotify. Ik ga niet betalen voor muziek, daar heb ik gewoon geen zin in. We hebben hier thuis vaak de computer aanstaan en daar luister ik muziek op, via YouTube. Op het moment vind ik Adam Lambert helemaal geweldig. I Can’t Stand the Rain zingt hij werkelijk fantastisch.”

Wat is je guilty pleasure?

Tainted Love van Soft Cell. Dat nummer heeft me nog een vermogen gekost destijds. Mijn broer had ‘m op cd. Toen hij het huis uitging nam hij die cd mee. Terwijl ik ‘m elke dag draaide. Dus ik naar de platenzaak, maar daar hadden ze ‘m alleen nog op een verzamel-cd. Die heb ik toen gekocht voor vijftig gulden. Best duur voor één nummer.”

Meedoen?

Welk nummer moet er op jouw uitvaart worden gedraaid? En wat zegt dat over jouw leven? Wil je meedoen aan deze rubriek, mail dan je verhaal naar hanneke.mijnster@rtl.nl

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5400914/slotakkoord-diana-willie-nelson-country-moeder-overleden-misschien-wel