Miron Muslic en Cercle willen achtste plaats niet cadeau doen aan Anderlecht: “We zullen onze plek met hand en tand verdedigen” (Brussel)

[ad_1]

© BELGA

Een verwittigd man is er twee waard. Als Cercle Brugge zondagavond het niveau haalt van een paar weken geleden in de Brugse derby, dan moet Anderlecht voorlopig nog niet teveel rekenen op de achtste plaats. Het respect van Cercle-coach Miron Muslic voor Anderlecht is echter groot.

“Het blijft een topploeg en ik genoot van ze tegen Villareal.”

Koen Verdruye

Cercle Brugge is al acht weken op rij ongeslagen. Een topprestatie maar geen record want dat ligt op tien wedstrijden. Als Cercle zondagavond op Anderlecht en komende vrijdag thuis tegen Genk niet verliest, is de evenaring een feit. In de kleedkamer is het echter geen item.

“Onze focus bij deze jonge groep blijft liggen op ontwikkeling en verbetering”, meldt Miron Muslic. “Door de winst tegen Seraing zitten we nu in een goede positie om de komende weken de uitdaging aan te gaan en onze achtste plaats te consolideren.” Muslic kan daarvoor beschikken over twee spitsen in topvorm. Zowel Ayase Ueda als Kévin Denkey kunnen het verschil maken.

“Het is mooi om vaststellen hoe beiden zich de jongste maanden hebben ontwikkeld”, vindt Muslic. “Het is ook een enorm complementair duo. Vorige week tegen Seraing scoorde Ueda twee keer maar even knap was het hoe hij telkens in stelling werd gebracht door Denkey. Het is een enorm wapen dat wij over twee dergelijke aanvallers kunnen beschikken.”

Intensiteit

Anderlecht moet zondag winnen van Cercle om in de strijd om de achtste plaats de kloof te verkleinen.

“ Het is voor ons beiden een heel belangrijke wedstrijd maar Anderlecht blijft ondanks alles een topclub met heel veel kwaliteit. Ik zie Anderlecht graag spelen en genoot donderdag ook van hun spel tegen een sterk Villareal.

Ik vind Anderlecht vooral een evenwichtige ploeg met jongens zoals Verbruggen, Debast, Amuzu, Verschaeren en Dreyer en daartegenover ervaren kerels als Vertonghen, Slimani en Refaelov. Cercle zal met vertrouwen, overtuiging en intensiteit moeten spelen om in Brussel een goed resultaat neer te zetten. Maar mijn ploeg is daartoe in staat. We staan nu achtste en willen deze positie met hand en tand verdedigen.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230311_93887161