Minderjarige joyriders rijden zich klem in Aartselaar met gestolen deelwagen uit Antwerpen (Antwerpen)

[ad_1]

Aartselaar

Drie minderjarigen zijn donderdag gearresteerd in Aartselaar nadat ze gingen joyriden met een gestolen deelwagen. De politie kon twee van hen snel oppakken, een derde probeerde zich te verstoppen aan een kleuterschool.

De lokale politie Hekla kreeg donderdag een oproep omdat in Antwerpen een deelwagen was gestolen. “Het voertuig had zich klemgereden in de omgeving van de Cleydaellaan in Aartselaar, , waarna drie minderjarige joyriders de vlucht namen”, zegt politiewoordvoerder Kim Michiels.

De politie kwam ter plaatse en kreeg bijstand van de collega’s uit de zone Rupel. “Er werd ook een buurtinformatienetwerk (BIN) opgestart om burgers alert te maken, zodat zij mee konden uitkijken naar de verdachten”, zegt Michiels. De politie kreeg snel twee van de drie verdachten in het vizier en kon hen vatten. “De derde verdachte probeerde zich nog aan de kleuterschool te verschansen, maar kon even later ook worden ingerekend.”

De drie minderjarige verdachten werden voorgeleid bij de jeugdrechter, die gepaste maatregelen nam. De politie grijpt het voorval aan om de lokale BIN-netwerken onder de aandacht te brengen. “Wie graag snel op de hoogte gebracht wordt van een verdachte situatie of incident, kan zich aansluiten bij de lokale BIN via PZ.HEKLA.Preventie@police.belgium.eu”, legt Michiels uit.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230331_95384840