Minder woningen en winkels opgekocht door vastgoedbeleggers,

[ad_1]

In de eerste maanden van dit jaar zijn er minder woningen gekocht en verkocht door vastgoedbeleggers. Datzelfde geldt voor handelaren die in kantoorpanden en winkels investeren. Met name de hoge rente blijkt de oorzaak hiervan te zijn. Het is niet meer rendabel om te investeren in vastgoed. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadvieskantoor CBRE.

Het gaat om een daling van zeker 60 procent in vergelijking met dezelfde periode als in 2022. In die periode kochten beleggers juist woningen en winkelpanden op omdat de rente ‘historisch’ laag was. Maar door de snel stijgende rente, die weer wordt veroorzaakt door de stijgende inflatie, is het veel duurder geworden om vastgoed te financieren. Beleggers kijken hierdoor naar andere investeringsmogelijkheden buiten de huizenmarkt.

Toch denkt CBRE dat de tijden over een paar jaar weer gaan veranderen. De reden hiervoor is de daling van de huizenprijzen. Dat geldt vooral voor regiogebieden, niet voor de grote steden zoals Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

Lees ook:

CBS bevestigt afname inflatie tot 5,7 procent in juni

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/14/minder-woningen-en-winkels-opgekocht-door-vastgoedbeleggers-in-eerste-maanden-van-2023/