Militairen gebruiken dit trucje om in 2 minuten in slaap te vallen

[ad_1]

Lig je maar te draaien in bed, naar het plafond te staren en zie je elk uur voorbij komen op de klok? Dan kun je wel stellen dat je moeite hebt met in slaap komen. Wellicht heb je wat aan het volgende trucje, dat door veel militairen wordt toegepast. Zij zouden dankzij deze methode binnen 2 minuten in slaap vallen!

Wanneer je bij de luchtmacht zit kun je niet rekenen op die 8 uur slaap per nacht, maar moet je het vaak met slechts een paar uurtjes slaap doen. En toch moet je -wanneer je wakker bent- continu scherp zijn. Het is dan ook erg belangrijk om die spaarzame uurtjes ook echt goed te gebruiken en dus niet uren lang wakker te liggen. De U.S. Navy Pre-Flight School heeft daarom een wetenschappelijk onderbouwde manier ontwikkeld om in minder dan twee minuten in slaap te vallen, ondanks eventuele storende omstandigheden (denk aan hitte, kou, herrie of een hard bed).

Binnen 2 minuten in slaap vallen

Sharon Ackman van Medium legt uit: “Alles begint met een comfortabele houding. Wij hebben gelukkig niet te klagen in ons vertrouwde bed, maar militairen worden getraind om zelfs in slaap te kunnen vallen terwijl ze rechtop zitten. Wanneer je een ontspannen houding hebt aangenomen is het eerst tijd om te focussen op je gelaat. Sluit je ogen en adem diep in en uit. Ontspan elke spier in je gezicht en let erop dat je niet fronst of je ogen toeknijpt. Adem uit en voel je wangen, mond en tong ontspannen. Laat de druk op je ogen los en laat je ogen rusten in je oogkassen. Dat alles geeft je lichaam het signaal dat het tijd is om te rusten.”

Bovenlichaam

“Focus nu op je schouders en laat ze zo laag zakken als je kan. Voel hoe de achterkant van je nek ontspant. Adem diep in en adem traag uit, terwijl je de druk op je spieren uitblaast.” Denk nu aan je armen en begin met je rechterkant als je rechtshandig bent of links als je linkshandig bent. “Focus op je biceps en laat elke vorm van spanning erin los. Lukt dit niet goed, span de spier dan eerst even aan en ontspan vervolgens weer. Beweeg nu je onderarm aan dezelfde kant en laat hem dan helemaal ontspannen. Laat vervolgens je hand en vingers levenloos liggen naast je been. Herhaal vervolgens dezelfde stappen met je andere arm.”

Benen

“Nu je bovenlichaam ontspannen en zwaar voelt, is het tijd voor de benen. Geef je rechterdij het signaal om zwaar door te wegen alsof er geen leven meer in zit. Doe hetzelfde met je rechterkuit en vervolgens met je enkel en voet. Voel alles zwaar worden en in de grond zakken. Herhaal dezelfde stappen met je linkerbeen.”

Hoofd

“Je lichaam is nu helemaal ontspannen. De laatste stap is om je hoofd gedurende 10 seconden helemaal leeg te maken. Dat wil zeggen: niet denken aan wat er die dag verkeerd is gegaan, hoe laat je moet opstaan of wanneer je je lief moet bellen. Probeer je gedachten stil te houden. Dat doe je door een vast beeld in je hoofd te houden. Beeld je in hoe je op een heerlijk comfortabele stoel zit, in een pikzwarte ruimte. Houd dat beeld vast gedurende 10 seconden.”

Werkt dit niet?

“Zeg dan de woorden ‘niet nadenken’ keer op keer opnieuw voor minstens 10 seconden. Dit verbant alle andere gedachten waardoor je minder snel afdwaalt. Wanneer je eenmaal fysiek volledig ontspannen bent en je je hoofd minstens 10 seconden leeg kan houden zal je in slaap vallen.”

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5164733/binnen-2-minuten-slaap-vallen-met-deze-truc