Met deze 4 tips voelt je hond zich minder eenzaam als hij alleen thuis is

[ad_1]

Eerder kon je hier al lezen hoe lang je hond maximaal alleen thuis kan zijn. Uiteraard verschilt dit per hond, maar hoe dan ook blijft het altijd bij een beperkt aantal uren. Daarna moet hij toch echt weer even plassen, poepen, lopen én natuurlijk geaaid worden. Het zijn nou eenmaal sociale dieren. En een hele dag slapen en voor je uit staren, daar wordt niemand blij van, ook een hond niet! Maar hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat je hond zich wat minder eenzaam voelt als je van huis bent? Zo!

1. Maak hem moe

Sommige honden kunnen gaan rellen als ze verveeld raken. Ze kunnen op dingen gaan kouwen of zelfs kapot maken. Kortom: complete chaos bij thuiskomst. Als je merkt dat je hond last heeft van verlatingsangst kun je een aantal dingen doen om dit te verminderen. Dierenarts Jennifer Freeman vertelt aan Elite Daily: “Doe je best om een flinke wandeling te maken voordat je weg moet.” Zo raakt je hond vermoeid en zal hij beter en langer gaan slapen als hij alleen is.

2. Zorg dat hij afleiding heeft

Daarnaast kun je hem, als hij alleen thuis is, ook nog bezighouden met een speeltje waar hondensnoepjes of iets anders lekkers in zit verstopt. Het duurt even voor hij zijn traktatie uiteindelijk heeft, maar hij heeft tenminste wel een smakelijk doel.

3. Maak er geen drama van

Ook is het erg belangrijk om er geen groot drama van te maken als je vertrekt of thuiskomt. “Geen geen signalen met een zoetsappig afscheid en doe ook niet té enthousiast als je thuiskomt”, zegt Jennifer. Hoe verleidelijk het ook is, praat vooral niet tegen je hond alsof het een baby is. Een hond die al bangig is ervaart hierdoor alleen maar meer drama. Praat wel met je hond, zoals je altijd doet, en beloon hem wanneer hij relaxed is.

4. Zorg voor dezelfde omstandigheden

Nog een laatste algemene tip: zorg ervoor dat de omgeving waar je hond in zijn eentje is zoveel mogelijk hetzelfde te houden als wanneer je gewoon thuis bent. Heb je bijvoorbeeld altijd de tv of radio aan staan, dan kun je die ook aan zetten als je de deur uit gaat. Een hond kan namelijk erg gehecht raken aan bepaalde geluiden en dit kan hem erg gerust stellen als hij alleen thuis is.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5165041/met-deze-4-tips-voelt-je-hond-zich-minder-eenzaam-als-hij-alleen