Met 42 punten tegen Den Helder flirt Joshua Price met het clubrecord bij Okapi Aalst (Aalst)

[ad_1]

Basketbal BNXT League Silver Okapi Aalst – Den Helder: 105-81

Okapi Aalst rolde Den Helder op met overtuigende 105-81-cijfers. Joshua Price (aan de bal) drukte zijn stempel op de partij.© Gregory Van Gansen

Okapi Aalst rolde Den Helder op met overtuigende 105-81-cijfers. Joshua Price drukte zijn stempel met 42 punten, maar bleef verstoken van het clubrecord nadat coach Thomas Crab hem in het slot van de wedstrijd naar de kant haalde.

Den Helder deed vorige week Leuven Bears wankelen, wat voor extra concentratie zorgde in het Forum, waar de jacht op het zesde ticket voor de Belgische play-offs centraal staat. Den Helder liep 3-10 uit, maar Marchant rondde met een driepunter een 10-0-tussenspurt af. Schauvlieger sloeg een tienpuntenkloof (24-14) en Okapi gaf het heft nadien nooit meer uit handen, al bracht Huurman Den Helder wel nog eens terug tot 35-29. Joshua Price voerde na rust de forcing en strandde finaal op 42 punten nadat thuiscoach Thomas Crab in de slotfase de voorkeur gaf aan speelminuten voor Jorben Claessens en Milan Lefevre. Bij Den Helder heerste er veel ontevredenheid over de arbitrage met een foutenverhouding van 10-22, wat ervoor zorgde dat de bezoekende coach zijn kat stuurde naar de persconferentie.

Mihailovic nog steeds recordhouder

Het gespreksonderwerp was evenwel de knalprestatie van Joshua Price, die afklokte op 42 punten. Afgevaardigde Frans Tas dook in zijn archieven en stelde vast dat Joshua Price geen clubrecord vestigde. “Vladimir Mihailovic loodste ons in het seizoen 2020-21 naar de halve finale van de Beker van België toen hij in de terugmatch tegen Bergen 45 punten aantekende. Daren Queenan korfde in een wedstrijd tegen Antwerp Giants 44 punten. Darren Henry korfde ooit 43 punten tegen Saint-Louis. Christopher Copeland deed dat over tegen Charleroi.”

Kansen gunnen

Op de tribunes heerste wat ongeloof omdat Price na enkele missers naar de kant werd gehaald waardoor het clubrecord van Mihailovic overeind bleef. Assistent-coach Pieter De Groof verdedigde zijn hoofdcoach. “Ik vind het knap van Thomas Crab dat hij steeds het collectief belang vooropstelt, zonder rekening te houden met mogelijke clubrecords. De buit was binnen en dat was het sein om Jorben Claessens en Milan Lefevre kansen te gunnen, waardoor hun harde werk op training beloond werd. Price beschikt over veel scorend vermogen en de maats speelden ook in zijn dienst omdat ze voelden dat er een uitzonderlijke prestatie in de maak was.”(rwd)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230326_95649711